MTI

Hibásak lehetnek a Sony LCD tévéi

A korábbi médiaértesülésekkel szemben a japán elektronikai óriás Sony nem hív vissza 1,6 millió LCD televízió készüléket, csupán felajánlotta a korlátozott számú alkalommal meghibásodott termékek ellenőrzését és javítását.

A Reuters brit hírügynökség szerdán jelentette, hogy a vállalat világszerte 1,6 millió LCD televíziót hív vissza, miután egyes készülékek meghibásodtak, füstölni kezdtek, vagy egyes alkatrészeik megolvadtak. A Sony Europe Ltd magyarországi fióktelepe azonban közleményében arról tájékoztatott, hogy a Japánban előfordult 11 meghibásodásra hivatkozó, japán nyelvű írásban a helyi hírügynökségi képviselők tévesen visszahívásnak fordították a vállalat akcióját, miközben az csupán biztonságellenőrzési és utólagos javítási programjának keretében ajánlotta fel ügyfeleinek az ingyenes segítséget.

A vállalat szerdán és csütörtökön is hangsúlyozta, hogy eddig nem jelentettek személyi sérülést, vagy a televíziókon kívül másra átterjedő vagyoni káreseményt. A társaság egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy a 2007 júniusától az európai piacon megvásárolható Bravia LCD televízió típuscsalád KDL-40D3400, KDL-40D3500, KDL-40D3550, KDL-40D3660 KDL-40V3000, KDL-40W3000, KDL-40X3000, illetve KDL-40X3500 modelljeit korlátozottan érinti a lehetséges probléma.

A Sony magyarországi képviselete egyúttal arra kérte az érintett típusok tulajdonosait, hogy lépjenek kapcsolatba a legközelebbi szervizközpontjukkal. Tájékoztatása szerint a Sony szerviz képviselője haladéktalanul ellenőrzést hajt végre, és az érintett alkatrészt szükség esetén a lehető leghamarabb megjavítja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • narumon #9
    A sony meg korrekt egy mondatban??
    Háhhhááháá ezen most nagyon jót nevettem :)
  • cloud.strife #8
    Hát ja. Emlékszem diák koromban mikor az autóas újságokat olvastuk, volt olyan szekció, hogy mikor milyen autókat hívtak vissza (BMW, Mercedes) ABS, felrobbanó légzsák,stb. szériahiba miatt. Persze elővigyázatosság volt, mintsem egy selejtes márka szenvedése (ahogy a sajtó be akarná állítani.. kár hogy ez a szakma is már a bulvárról szól) :(
  • Tetsuo #7
    Korrektnek korrekt. Itt a negativ hirrol van szo, valamint a felreforditasrol.
    ilyen nuanszokon is mulik sok vasarlas.
    A Toyota hibrideknek is volt az a leallas kb. egy a tizmilliobol, a nemet es angol-szasz sajto megis erosen kihasznalta ill. tuloztak elemzo cikkeikben.
  • cloud.strife #6
    Kíváncsi lennék más márkáknál egymillió hatszázezer tévéből hány megy tönkre az első 3 évben.....
    Tudtommal sokkal több. :)

    Nem is negatív ez a hír bakker, most jövök rá... :)
  • nagymeszi #5
    Aki ismeri ezen típusokat az tudja, hogy 2-3 éves modellekről van szó érdeke, számomra fura, hogy most szivárgott ki ez még.
  • tatish #4
    Azt tudni lehet hogy mondjuk az alkatrész beszállítók voltak a ludasak?

    Szerintem korrekt.
  • Tetsuo #3
    Ugyanolyan mint a tobbi. A japan minoseg, konstrukcioban es szolgaltatasban volt elonye, de ez a hir eleg rosszkor jon. Melyponton vannak az eladasok, hatalmas vesztesegei vannak, a markahuseg csokkenoben stb.
  • cloud.strife #2
    Igen. Messze a legkorrektebb cég az összes közül.
  • FoodLFG #1
    SONY FAIL