Berta Sándor

A héten mutathatják be az Amazon táblagépét

Az amerikai vállalat titokzatos meghívót küldött a tengerentúli sajtóorgánumok szerkesztőségeibe. Elemzők ebből azt valószínűsítik, hogy a héten mutathatják be a cég tábla PC-jét.

Az Amazon sajtókonferenciáját a kiküldött meghívó szerint szeptember 28-án, helyi idő szerint 10 órakor tartják, a helyszín pedig New York. Ugyanakkor a dokumentumban más adat nem szerepel, így azt sem lehet tudni, hogy mi lesz a sajtótájékoztató témája és a társaság képviselői bemutatnak-e ott egy vagy több terméket. Több piaci elemző is ennek ellenére úgy gondolja, hogy alighanem az Amazon új táblagépét fogják bejelenteni, amelynek fejlesztése során a szakembereknek számos problémát kellett megoldaniuk. Ezek egyike volt a Touchco nevű cég érintőképernyő-technológiájának integrálása. Ugyan a Touchco megoldásai rendkívül olcsók, azonban kiderült, hogy a képminőségük és a kontrasztjellemzőik finoman szólva sem megfelelőek, így a Touchco technológiáin alapuló érintőkijelzők integrálása inkább elriasztotta volna a jövőbeli vásárlókat.

Szeptember elején ismertté vált, hogy a készülékre az Android 2.2 kerül majd, de az integrált tárhely csak 6 gigabájt lesz. Ezt azzal indokolta a társaság, hogy a legtöbb adatot a tervek szerint a felhasználók az Amazon Cloud-szolgáltatásában tárolhatják majd el. Az eszköz nem is rendelkezik memóriakártya-bővítőhellyel, így a felhasználóknak meg kell elégedniük ezzel a mennyiséggel. A hardveres korlátozások (videokamera hiánya; nem lesz 3G-s, csak WLAN-modul; egyetlen USB-port) elengedhetetlenek voltak ahhoz, hogy a termék árban versenyképes legyen az iPaddel. A Kindle tábla PC bevezető ára 250 dollár lesz. Az ár magában foglalja a Prime szolgáltatás használatát is. A cég 2012 első negyedévére halasztotta a 10 collos változat piacra dobását.

Az Amazon - a Kindle tábla PC piacra dobásával párhuzamosan - átalakítja, kifejezetten a tábla PC-khez optimalizálja a honlapját is. A cél az, hogy az oldal kinézetét a táblagépeken való megjelenéshez igazítsák és a digitális tartalmakat állítsák a középpontba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #4
    Felejtos mindegyik. Valszeg mas gyartot nezek. :S
  • Tetsuo #3
    3-4 ora mulva minden kiderul! :)
  • Magiszter #2
    "tárhely csak 6 gigabájt lesz. Ezt azzal indokolta a társaság, hogy a legtöbb adatot a tervek szerint a felhasználók az Amazon Cloud-szolgáltatásában tárolhatják majd el. Az eszköz nem is rendelkezik memóriakártya-bővítőhellyel, így a felhasználóknak meg kell elégedniük ezzel a mennyiséggel."


    Ez itt bukott el nálam. 6 giga már a telefonomon sem elég nem hogy egy Táblagépen. Most is 16 giga van a telefonomban de már csak 15% szabad hely van.

    A felhő szolgáltatást meg felejtsék el. Vállalatoknál még megértem, de magánéletben szerintem életképtelen. Hiszen az ember ritkán szereti a saját dolgait valahol máshol tárolni. Ráadásul ha valami gáz van a nettel akkor nincs az az isten hogy elérd. Az adatbiztonságról már nem is beszélek. Hiszen lehet hogy feltöltök valamit felhőbe másnap meg kint van neten. Hiába nyalnak körbe utána meg fizetnek, ami egyszer neten van az ott is marad. És ha éppen olyan akkor lehet hogy el is áshatom magam.
    Vagy valaki rá mondja hogy pedofil, esetleg terrorista tartalom, csak mert kell egy aktuális kirakatper/bűnbak.

    Maradjon a saját rögzítőmön a saját adatom.

    Szerintem
  • Tetsuo #1
    Egy ujabb e-olvasot is remelek! :)