SG.hu

Először lesz sebészrobotikai konferencia Magyarországon

2011. június 18. és 22. között kerül megrendezésre hazánk első nemzetközi sebészrobotikai, műtéti technológiai és orvosi informatikai konferenciája a budapesti Műegyetemen.

A rendezvényen a szakma legnevesebb képviselői vesznek részt meghívott előadóként: professzorok az Egyesült Államokból, Kanadából és Európa több országából. A hallgatóság 8 ország válogatott diákjaiból és kutatóiból áll, valamint jelen lesznek sebészek, fizikusok és mérnökök Magyarország különböző régióiból. A hét folyamán bemutatásra kerülnek a legkorszerűbb robottechnológiák, az áttörést jelentő műszaki és sebészeti megoldások, amelyek egy részét a résztvevők ki is próbálhatják az Evosoft Hungary kórházszimulációs gyakorlatán, valamint a Semmelweis Egyetem Kísérletes és Sebészeti Műtéttani Intézet tréningjén.

A rendezvény célja, hogy egy olyan aktív és motiváló közeget alakítson ki, ahol az orvosi szakma, az ipar és az egyetemek képviselői is szerepelnek, elősegítve a három szektor közötti kommunikációt, együttműködést. A magas színvonalú előadásokon keresztül a szervezők célja versenyképes tudás átadása a résztvevőknek. A rendezvény szakmai vezetője Haidegger Tamás, aki szerint az ilyen multidiszciplináris gyakorlatokon keresztül lehet kialakítani azt a közösséget, amely itthon is ismeri, befogadja, sőt, aktívan műveli ezt a különleges szakterületet. Az orvosok és a mérnökök hatékony párbeszéde kiemelkedő fontosságú a jövő orvosi technikáinak kifejlesztése érdekében.

A rendezvényt a Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesülete szervezi közösen a Műegyetemmel a Siemens Healthcare Magyarország főtámogatásával. A szervező Egyesület fontosnak tartja Magyarország bemutatását, pormócióját külföldi körökben, így a világszínvonalú szakmai program mellett nagy hangsúlyt fektet Magyarország és Budapest szépségeinek bemutatására a külföldi résztvevőknek. A részvétel a hazai érdeklődők számára ingyenes.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #1