MTI

Az okostelefonok után eljött az okostévék korszaka

Az okostelefonok, azaz a nem csupán telefonálásra való mobilok után eljött az okostévék korszaka, miután a szórakoztató-elektronikai berendezések központi eszközének tekintett televíziók internetezésre és webes telefonálásra is alkalmassá váltak.

A digitális televíziózás eddigi fejlesztési trendjei, a nagyfelbontás (HD), illetve a háromdimenziós megjelenítés (3D) után a gyártók a szolgáltatások bővítése felé fordultak, így a jövő televíziói valóban a nappali központi kép- és hangmegjelenítő eszközei lehetnek. A dél-koreai Samsung immár Magyarországon is bemutatta a legújabb SMART TV családját, amely új dimenziókat nyit az otthoni szórakozásban. Az idén megjelenő új készülékek a középkategóriás árfekvésben is lehetővé teszik a korábban prémiumnak tekintett szolgáltatásokat, például a 3D-s megjelenítést, valamint a vezeték nélküli internet- és adatkapcsolatot.

A 3D újdonságai között szerepel, hogy az okostévék a kétdimenziós tartalmakat térhatású megjelenítésére is képesek. A szoftveres megoldással olyan hatás érhető el, mintha különböző papírkivágások kerülnének egymás elé. A televíziók további érdekessége, hogy a filmek USB-s eszközről való megjelenítése mellett a vezeték nélküli adatkapcsolattal internetezésre is alkalmasak, de a hálózatba kapcsolt számítógépekről, okostelefonokról fényképeket, videókat is megnyithatnak.

Az okostévék a saját távirányítón kívül okostelefonokkal, vagy akár táblapécékkel is irányíthatók. Ezen kívül a tévéről elérhető eszközökön (otthoni számítógépeken, telefonokon, táblagépeken) található tartalmak keresése is leegyszerűsödik. Mindent egy központi felületen, a tartalmak fizikai helyétől függetlenül az okostévé kijelzőjén lehet megtalálni. A tévéken pedig a közösségi portálok, a Skype, és a webes áruházakból letölthető egyszerű alkalmazások is futtathatók.

"Az okostévék új korszakot nyitnak a televíziózásban, az eddigi egyirányú tartalomfogyasztás helyett az interaktivitás, a személyre szabhatóság jelenik meg. A telefon után a tévé is kilépett megszokott keretei közül, és teljesen új szerepben jelenik meg otthonainkban" - mondta Kováts Botond, a Samsung menedzsere. Hozzátette, hogy az újgenerációs modelleken a személyi számítógépeknél megszokott lehetőségek is megjelennek, de a tévék még messze vannak attól, hogy leváltsák a számítógépeket. Mint ahogy az okostelefonokon is van internet, de nem a mobilokon szörfözik a webes közönség többsége, úgy a televíziók sem arra valók, hogy azokat például hosszabb szövegek bevitelére használják.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!