Berta Sándor

PC-t, tévét, okostelefont köt össze az Acer

A tajvani számítástechnikai gyártó a clear.fi nevű rendszere segítségével teszi lehetővé a lakásban lévő különböző készülékek összekötését. A megoldást az Acer magán Cloud-hálózatnak nevezi.

A cég álláspontja az, hogy a clear.fi-nek köszönhetően a számítási felhő technológián alapuló technológiák végre bebocsátást nyerhetnek az emberek otthonaiba. A platform ugyanis megfelel annak a felhasználói igénynek, hogy a lakásban található eszközök könnyen és egyszerűen összeköthetők legyenek, s ezáltal létre lehessen hozni egy a filmek és más fájlok megosztására alkalmas otthoni hálózatot.

"A PC immár nem áll a tevékenység középpontjában, hanem csak egy adathozzáférési pontot jelent" - hangsúlyozta a CeBIT-en Tobias Färber, az Acer termékmenedzsere. A szakember szerint a felhasználók számára egyre inkább az internet válik a központi médiává, amihez bárhonnan és bármikor kényelmesen hozzá akarnak férni. Ehhez jön még egy olyan igény, hogy a lakásokban található digitális fotók, zeneszámok és videók bármely készüléken lejátszhatók legyenek.


Mindez azt jelenti, hogy a Cloud Computing valósággá vált a felhasználók számára, csak a szolgáltatást máshogyan veszik igénybe. "Az emberek egy zökkenőmentes tartalomtovábbítást várnak el. A cél az, hogy az okostelefonnal készített digitális felvételt gyorsan el lehessen juttatni a televízió képernyőjére és ott egyszerű módon meg lehessen jeleníteni" - nyilatkozta Färber.

A clear.fi-nél minden fájl és adat egy egységes kezelőfelületen érhető el, függetlenül attól, hogy a valóságban milyen eszközön tárolják. A rendszer minden kompatibilis készüléket automatikusan felismer, akár kábel, akár WLAN-összeköttetés segítségével kapcsolódnak a hálózathoz. A clear.fi-t minden kompatibilis Acer-termékre előretelepítik, így a rendszerbe való becsatlakozás rendkívüli módon leegyszerűsödik.

A szoftver a multimédiás tartalmakat egy központi ablakban mutatja meg. Ennek segítségével bármely fájl bármelyik készülékre átmásolható és lejátszható, nincs szükség az átvitelhez USB-kulcsokra vagy külső merevlemezekre. Ezenkívül az online források (Flickr, YouTube stb.) is hozzáférhetők. "A clear.fi a magán és a nyilvános Cloud-hálózatok ötvözete és lehetővé teszi, hogy több személy közösen, egy központi helyen kezelje a multimédiás könyvtárait, s megjelenítse azok tartalmát" - szögezte le a termékmenedzser.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #8
    Szerencses vagy.
  • mad mind #7
    Fura nálam meg pont nem ment tönkre semmilyen Acer cucc.
  • Tetsuo #6
    Hozza kene tenni meg azt a lenyeges informaciot is, hogy minden 3. Acer termek nehany honap alatt tonkremegy..
  • sanyicks #5
    Gondolom annyiban lesz más hogy ne legyen kompatibilis, egyébként ugyanaz. Lehet olyan microsoft szerű "másoljunk le valamit magunknak de úgy hogy semmivel se legyen kompatibilis" téma.
  • Darth Sith #4
    miben más mint a DLNA?
  • sanyicks #3
    feltalálták a dlna-t, grat!
  • dilofekete #2
    Nekem meg arra lenne igényem, hogy ha a crysis 2-t futtatom pc-n vagy konzolon esetleg laptopon, akkor az láthassam az okos telefon kijelzőjén és irányíthassam is onnét és a konzol meg a a pc játékát a laptopon és irányíthassam is a laptopról.
    Konzol vs pc között csak a kontrollert kell átállítani jóformán, mert szinte ugyan az a kijelző, habár a pc-nél én a 3d-s monitorra gondoltam.
  • willcox #1
    A DLNA ugyanezt tudja.