SG.hu

Válság alatt is növekedett az ACE Telecom

Az ACE Telecom, 2010-ben 494 millió forint árbevételt ért el, ami 21,3 százalékkal haladja meg a megelőző év értékét.

A növekedés mögött elsősorban az internet szolgáltatások iránti keresletnövekedés áll. A pozitív eredmények, emellett, a folyamatosan bővülő hálózatnak és ezen keresztül a nagyobb ügyfélszám elérésnek is köszönhetők. Az ACE Telecom, 2010-ben az árbevétel több mint 24 százalékát, összesen 121 millió forintot költötte fejlesztésekre, és hasonló mértékű beruházások szerepelnek terveik között a 2011-es évben is.

Az elmúlt öt évben átlagosan 20 százalékos növekedés volt tapasztalható a cég árbevételét illetően, és ezt a tendenciát tavaly is tartotta. A magyar tulajdonban lévő internet szolgáltató 2010-ben 494 millió forint árbevétellel zárta az évet, amely 21,3 százalékos növekedést jelent a megelőző évhez (407 millió forint) viszonyítva.

Strelisky Ádám, az ACE Telecom ügyvezető igazgatója elmondta: "Az elmúlt év minden piaci szereplő számára nehéznek bizonyult, figyelembe véve a bizonytalan piaci kilátásokat és a váratlan állami szankciókat. A kihívásokkal teli helyzet ellenére kulcsfontosságú lépésként kezeltük a folyamatos fejlesztéseket, a kiváló minőségű szolgáltatás és a versenyképesség fenntartása érdekében. A stratégiai hálózat-felvásárlások mellett, 50 százalékkal, 90 km-ről 135 km-re bővítettük optikai gerinchálózatunkat, és kialakítottunk két egymástól független gyűrű topológiát, ezzel emelve a rendelkezésre állást. A hálózati hibák kiküszöbölését egy egyedi fejlesztésű hálózatmonitorozó rendszer segíti, amely valós időben figyeli a hálózati aktív eszközöket."

Az ACE Telecom 2010-es árbevételének 80 százalékát a vállalati, míg 20 százalékát a lakossági internet szolgáltatásból származó bevételek alkották. A növekedés emellett, a folyamatosan bővülő területi lefedettségnek és ezen keresztül a nagyobb ügyfélszám elérésnek köszönhető. Az ACE Telecom jelenleg Budapest és agglomerációjának 96 százalékát fedi le. A bővítés mögött, többek között, a Wnet Internet Kft. Rétság és környéki hálózatának felvásárlása áll, de 2010 decemberében ACE Telecom tulajdonba került a HunNet Hungarian Networks főváros és környéki hálózata is. Utóbbi tranzakció eredményeként összesen 50 új bázisállomással bővült a cég hálózata. Ezzel az ACE Telecom, Budapest és környéke legnagyobb mikrohullámú hálózatával rendelkező internet szolgáltatójává fejlődött.

A hálózat bővítése mellett folyamatosan jellemző volt annak karbantartása és modernizálása is a tavalyi évben. Az ACE Telecom 2010-ben az árbevétel több mint 24 százalékát, összesen 121 millió forintot költött fejlesztési beruházásokra, és hasonló mértékű beruházások szerepelnek terveik között a következő évben is. Az ACE Telecom 2011-ben is a műszaki fejlesztésektől, és a minőségi szolgáltatás iránti kereslet növekedésétől várja az árbevétel hasonló arányú növekedését. A beruházások elsősorban az optikai gerinchálózat további bővítését célozzák meg. Az elképzelések szerint, idén 50 km új hálózat kerül kiépítésre, de a tervek között szerepel új rádiós technológiák bevezetése is.

"A dinamikus bővülés nem csupán a hálózatunkat, hanem a vállalati struktúránkat is érinteni fogja. A vállalat méretének növekedése és a megsokszorozódott feladatok miatt átszerveztük a céget az ügyfelek hatékonyabb kiszolgálása érdekében. Terveink között szerepel további vidéki kirendeltségek megnyitása is, hogy minél közelebb kerüljünk a fővároson kívül működő vállalatokhoz." - tette hozzá Strelisky Ádám.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!