MTI

Feltörték a jászdózsai polgármester postafiókját

Több ezer hivatalos és magánjellegű levele tűnt el Jászdózsa polgármesterének, miután ismeretlenek feltörték az elektronikus postafiókját.

A hackerek a szolgáltató szerverének védelmi rendszerét áttörve kizárólag az elöljáró e-mailjeit törölték ki - közölte csütörtöki számában az Új Néplap. Szerencsés István (Fidesz-KDNP) a lapnak elmondta: leveleinek eltűnését észlelve előbb apróbb meghibásodásra gyanakodott, amikor azonban a hivatal rendszergazdája is megvizsgálta a gépet, bebizonyosodott, hogy feltörték a levelező rendszert.

Később a szolgáltató bevonásával kiderült az is, hogy hacker a rendszergazdáéhoz hasonló jogosultságot szerzett a szerveren, és támadása csak a polgármester levelezésére irányult - olvasható a cikkben. Szerencsés Istvánnak egyelőre fogalma sincs arról, ki és miért volt kíváncsi a levelezésére. Ettől függetlenül a rendőrségen feljelentést tett levéltitok megsértése, valamint számítástechnikai rendszer és adatok elleni bűncselekmény alapos gyanújával - írta a Szolnok megyei napilap.

Az Új Néplapnak nyilatkozó informatikus szerint ennél az esetnél meglepő, hogy a hacker feltehetően nem akart titokban maradni, mert a levelek kitörlésével felfedte a beavatkozást.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!