SG.hu

Mobilinternet jár az Invitel üzleti szolgáltatásaihoz

Az Invitel mostantól minden üzleti szolgáltatásához - telefonhoz, ADSL-hez, szerver előfizetéshez, szerver vitualizációhoz és más bérelhető informatikai megoldásokhoz - kiegészítésként mobilinternet szolgáltatást is nyújt.

Az Invitel szerint átrendeződés várható az üzleti kommunikációs szolgáltatások összetételében és a jövőben a komplett, akár mobilinternettel együtt választható szolgáltatáscsomagok húzzák majd a piacot. A 2010-es Magyar Infokommunikációs jelentésből ugyanis kiderül: az üzleti mobilinternet előfizetések piacán hatalmas a fejlődési potenciál.

Jelenleg az internet-előfizetéssel rendelkező hazai szervezetek 90 százaléka rendelkezik valamilyen "vezetékes" technológiával (xDSL, CaNet, MLLI, stb.), de már minden ötödik szervezetnél (21%) megtalálható legalább 1 mobilinternet-kártya is. A mobilnet előretörése pedig várhatóan folytatódni fog, azonban ez nem jelenti azt, hogy háttérbe szorulnak a vezetékes technológiák, sokkal inkább azt, hogy mindez mozgatórugója lesz az üzleti piacokon is egyre népszerűbb csomagolt, ún. bundled szolgáltatások elterjedésének.

"A következő években, de talán már napjainkban is azok a szolgáltatók lesznek előnyben az üzleti tele- és infokommunikációs piacon, akik komplett üzleti csomagokkal képesek kiszolgálni ügyfeleiket. Ugyanattól a cégtől megvenni a telefont, internetet, előfizetni informatikai szolgáltatásokra, szerverekre ugyanis sokkal kényelmesebb és olcsóbb, mint külön-külön megvásárolni azokat. Az Invitel alkalmazkodik a trendhez és már most komplett irodai megoldásokat nyújt ügyfeleinek, sőt bármely szolgáltatásunk mellé kiegészítésként már mobilinternetet is kínálunk, egy üzleti előfizetésben" - mondta Zsembery György az Invitel üzleti működéséért felelős vezérigazgató-helyettese.

Az Invitel úgy látja, az üzleti tele- és infokommunikációs piacokra (hasonlóan a lakossági piachoz) is egyre inkább jellemző, hogy a vállalatok szeretnek csomagban előfizetni. A csomagolásban a vezetékes internet, illetve a telefon nélkülözhetetlen és főleg a távmunka terjedése miatt tovább népszerűsíti az összecsomagolt megoldásokat, ha azok mobilinternettel is kombinálhatóak. Ez a kombinált hatás pedig nemcsak a telekommunikációban, de az infokommunikácóban is megjelenik. Ami közös: a csomagok választásakor elsősorban az elérhető árkedvezmény, az egyszerűbb számlázás, illetve a gyorsabb és kényelmesebb "egy csatornás" ügyintézés jelenti a fő motivációt.

Az Invitel a Telenorral kötött partneri együttműködésének köszönhetően több mint egy éve kínál Invitel márkanév alatt mobilinternetet lakossági és üzleti előfizetői számára - a szolgáltatás mobilhálózatát a Telenor biztosítja. A két cég azonban nem először kerül partneri kapcsolatba egymással. A T-Csoporton kívül ugyanis minden jelentősebb hazai távközlési szolgáltatónak, így többek között a Telenornak is az Invitel biztosítja a tudakozószolgáltatást.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!