SG.hu

Szoftverfejlesztő központot nyitott az Intel Romániában

Az Intel átadta új szoftverfejlesztő központját Romániában. A központ (Intel Romania Software Development Center) a vállalat Szoftverek és Szolgáltatások üzleti egységének több millió eurós befektetése révén valósul meg.

Az itt folyó kutatás-fejlesztési munka által előállított szoftveres fejlesztések új felhasználási lehetőségeket tesznek majd lehetővé a számítógépek számára. Az Intel romániai központjának fókuszában azok a szoftveres megoldások állnak, amelyek a lehető legjobb felhasználói élményt garantálják majd számos Intel-alapú eszközön, köztük okostelefonokon és okostévéken, vagy autóba épített szórakoztató rendszereken. A központ eleinte a nyílt forráskódú MeeGo platform számára folytat kutatás-fejlesztést.

"Processzorok fejlesztésében és gyártásában az Intel hosszú múltra tekint vissza. Ahhoz, hogy egy számítástechnikai vállalattá formáljuk át az Intelt, a lehető legtehetségesebb szoftverfejlesztőkre van szükségünk" - fogalmazott Renée James, az Intel szoftveres csoportjáért felelős alelnök. Hozzátette, hogy "Románia ideális helyszín a tehetséges szoftvermérnök elérésében, köszönhetően a gazdag egyetemi környezetnek, és az ügyfelek és partnerek közelségének".

Az Intel romániai fejlesztő központja kezdetben közel 25 fejlesztőt alkalmaz majd és ahogy bővülnek a kutatási területek a munkaerő is három-négyszeresére nő a tervek szerint. Az itt dolgozó szakértők is továbbviszik a nyílt forráskódú szoftverek fejlesztését és újdonságokkal támogatják az open source közösséget.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!