SG.hu

A letöltési listák élén a puskatár mobil oktatási szoftver

NTK Puskatár címmel készítette el első, mobilra készült oktatási szoftverét a Nemzeti Tankönyvkiadó, mely egyből a letöltési lista élére került. Az ingyenesen elérhető programmal a fejlesztők célja, hogy segítséget nyújtsanak a diákoknak a tesztekre való felkészülésben, illetve a már meglévő ismeretanyag ismétlésében és elmélyítésben.

Nemrég készült el az NTK Puskatár oktatási szoftver első darabja, a teljes középiskolai 9-12. osztályos tananyagot feldolgozó történelmi események adatbázisa, amely ingyenesen tölthető le az Apple Store-ból. A Nemzeti Tankönyvkiadó új programja segíti a dolgozatokra és vizsgákra való felkészülést, az önálló tanulást, illetve lehetővé teszi személyes jegyzetek és kiegészítő információk hozzáadását az egyes adatokhoz, leírásokhoz és eseményekhez. Az egyelőre csak iPhone-ról működő rendszer folyamatos fejlesztés alatt ál, így rövidesen további tartalmakkal (pl. érettségi tesztsor, idegennyelvi szószedet stb.) bővül, valamint Androidos és Windows operációs rendszerű telefonokon is elérhető lesz.

A szoftver használata a felhasználóktól semmilyen előzetes informatikai ismeretet nem igényel. A koncepció kialakításakor alapvető szempont volt, hogy a szoftver a diákok élethelyzeteihez igazodjék, így például a tömegközlekedés során, vagy az iskolai szünetek alatt néhány perces használat is hasznos legyen.

Racskó Péter a Nemzeti Tankönyvkiadó ICT igazgatója a szoftverrel kapcsolatban elmondta: "Jelenleg Magyarországon az online digitális tananyagok piaca igen kicsi, a közoktatási intézmények finanszírozása nem teszi lehetővé a nagy értékű szoftverek beszerzését. Ahhoz, hogy valamilyen áttörést érjünk el, szükség van olyan egyszerű célalkalmazásokra, amelyek meggyőzik a felhasználókat a digitális tananyagok hasznosságáról. A Puskatár Projektet azzal a céllal indítottuk el, hogy a Magyarországon viszonylag magas (90% feletti) mobiltelefon penetrációt felhasználva a szülőket, diákokat meggyőzzük a digitális tananyagok felhasználásának jelentőségéről."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MerlinW #4
    Használt iPhone-t is kapsz 50-ért.
  • Komolytalan #3
    Valószínűleg nem éri meg csóringerek számára fejleszteni. Nem tudom hogy az alkalmazás fizetős-e vagy sem, de gondolom a NTK álláspontja az, hogy ha az ő mobil alkalmazását használják gazdag gyerekék a suliban, akkor majd gazdag suli is talán az ő könyveiket fogja megrendelni.
  • bakagaijin #2
    Az említett hármasból pedig csak iPhone-on, a legdrágábbon fut. Megj.: használt, régi Windows-os PDA-t viszonylag olcsón be lehet már szerezni.
  • bm823 #1
    "Magyarországon viszonylag magas (90% feletti) mobiltelefon penetráció"

    A 90% jól hangzik, de ebből hány százalék az iPhone, Android, Windowsos mobil?

    Amúgy meg piros pont az ötletgazdának.