SG.hu

Windows Live Hotmail részletek

A Microsoft betekintést nyújt a megújult Windows Live Hotmail szolgáltatásba - a személyes e-mail rendszerek következő generációjába.

A cég közleménye szerint a Hotmail új verziójába beépített intelligens eszközök segítségével a felhasználók megoldást találhatnak a postafiókjuk rendezetté tételére, időt takaríthatnak meg az e-mailezéssel kapcsolatos leggyakoribb feladatok végrehajtása során, probléma nélkül oszthatnak meg nagy mellékleteket - például fényképeket -, valamint Microsoft Office-dokumentumokat tekinthetnek meg és szerkeszthetnek a Hotmail-postafiókjukban, közvetlenül a böngészőben.

Manapság a postafiókok tele vannak olyan üzenetekkel, amelyeket a legtöbben csak spam-nek, azaz "levélszemétnek" tekintenek. Még ha helyénvaló levelekről is van szó, a felhasználóknak meglehetősen körülményes rendezetten és tisztán tartaniuk a beérkezett üzeneteiket. Az új Hotmail virtuális seprűjével nyújt segítséget ebben, amelynek használatával a felhasználók kisepregethetik a nem kívánt leveleket a postaládájukból. Az intelligens szűrők használatával pedig egyetlen kattintással elérhető, hogy a beérkezett üzenetek között csak az ismerősöktől érkezettek jelenjenek meg, esetleg csak a közösségi hálózati értesítések vagy a felhasználó csoportjaitól származó levelek legyenek láthatók.

Az új Hotmail szolgáltatás használatával a felhasználók időt is megtakaríthatnak, ugyanis az e-mailezés során leggyakrabban előforduló műveletek most már a postafiók elhagyása nélkül is végrehajthatók lesznek. A felhasználók megtekinthetik a Flickr, a YouTube és más népszerű webhelyekről származó fényképek és videók villámnézetét, valamint élőben láthatják a nyomon követett csomagküldemények állapotát az e-mailjeikben. Továbbá a felhasználóknak lehetőségük nyílik elfogadni egyes közösségi oldalak (például a Facebook vagy a LinkedIn) ismerősök felvételére irányuló kéréseit - mindezt kényelmesen, közvetlenül a postafiókjukból.

"Több mint 360 millió aktív Hotmail-fiók van szerte a világon, ezért nagyon odafigyeltünk ügyfeleink visszajelzéseire, és sok időt áldoztunk arra, hogy az igényeiknek megfelelő megoldást tervezzünk" - mondta Drajkó László, a Microsoft Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója. "Legyen szó események szervezéséről, üzleti tranzakciók kezeléséről, álláskeresésről, fényképek megosztásáról vagy a barátokkal és családtagokkal való kommunikációról, az új Hotmail megnöveli a felhasználók személyes hatékonyságát."

Az egyik legfontosabb változás a Hotmailben a személyes fényképek és dokumentumok megosztásának könnyebbé tétele. A Hotmail felhasználói havonta több mint 1,5 milliárd fényképet és 350 millió Microsoft Office-dokumentumot osztanak meg másokkal. A mellékletek mérete azonban a legtöbb felhasználónak problémát jelent, a használt e-mail szolgáltatástól függetlenül. A megújult Hotmail-nek köszönhetően a felhasználók egy üzenetben akár 10 GB-os mellékletet is küldhetnek - ezért a csatolt fájlok mérete ezentúl nem jelenthet problémát. Így akár 200, egyenként legfeljebb 50 MB méretű melléklet is küldhető egyetlen levélben!

A Hotmail új verziójában a felhasználóknak lehetőségük nyílik Office-dokumentumok megtekintésére és szerkesztésére, közvetlenül a postafiókjukból, és ehhez csak a böngésző szükségeltetik. A ma bemutatott új funkciók között olyanok szerepelnek, amelyek segítenek megtalálni a fontos üzeneteket, és átláthatóbbá teszik az elektronikus levelezést.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • purblind #6
    Nekem sem volt vele sosem problémám.



    Azért mert ms termék nem muszály szídni.
  • krajcsovszkig #5
    Nekem még sosem volt ilyen problémám :o
  • BoneHeart #4
    hát nemtudom hogy vagytok vele, de a hotmail sztem egy rakás szar. tele spammel meg mindenféle szarsággal, beszarik az ékezetes kariknál, meg csomoszor volt h nem kaptam meg emailt (szerencsére nem ez a fő emailem,de vki cska ezt ismeri).
  • krajcsovszkig #3
    A Hotmail folyamatosan korlátlan. ;-)

    Egyébként jó lesz ez, szeretném már kategóriánként mappákba rendezni az emailjeimet, de kézzel szar lenne azt a kb. 7000 darabot...
  • Visor #2
    Átvehetné a Gmail példáját, a folyamatosan bővülő tárhelyet.
  • Zolthen #1
    Remélem azért lesz olyan opció, hogy "klasszikus nézet" vagy vmi, nem mindenkinek jön be a sok csilli-villi baromság...