MTI

Még 20 évet kapott a 28 éves miami hacker

Újabb húsz évi és egy napi börtönbüntetésre ítélték pénteken az egyesült államokbeli Bostonban azt a hackert, akit az előző nap húsz évi börtönre ítéltek bankkártya-adatok ellopásáért. A két büntetést azonban nem adják össze.

A 28 éves Albert Gonzalezt azért ítélték el csütörtökön, mert két külföldi állampolgárságú cinkosával együtt feltörte több vállalat, köztük az OfficeMax, a TJX Companies és a Barnes and Noble számítógépes rendszerét, és hozzájutott összesen több mint 130 millió bankkártya adataihoz. A hackertámadások és az adatokkal való visszaélések csaknem 200 millió dolláros kárt okoztak a vállalatoknak, illetve az érintett bankoknak és biztosítóknak. Valószínűleg minden idők legnagyobb számítógépes személyi adatlopását követték el.

Pénteken is ítéletet mondott Gonzalez felett a bostoni szövetségi bíró egy olyan bűnügyben, amelyben hasonló vádakkal illették. Húsz év és egy napi börtönbüntetést kapott. Az ítélet szerint azonban a két büntetést összevonták, így csak húsz évet és egy napot kell leülnie. Mint a bíró elmondta: határozhatott volna úgy is, hogy a férfinak 35 évet kell börtönben ülnie, de figyelembe vette azt, hogy a vádlott megbánta bűnét, és ígéretet tett arra, hogy megtéríti az ellopott pénzt.

Az ügyészi iratok szerint a kubai származású férfi az utóbbi években 2,8 millió dollárra tett szert, amelyből egyebek mellett vett egy lakást Miamiban, egy BMW típusú autót, továbbá egy Tiffany briliánsgyűrűt és több Rolex karórát. A csaló ezenkívül több mint egymillió dollár készpénzt rejtett el a kertjében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Nazir #2
    Ebből hogyan jön majd össze a 200milla?
    Újabb betörés? Újabb 20 év?
    A bírót mellé kéne űltetni.
  • bertino #1
    nem gyenge.