Kruza Richárd

Bezárja egyik gyárát a Fuji

A hagyományos filmek iránti kereslet folyamatos csökkenése miatt a japán Fujifilm kénytelen az USA-beli Albany városban lévő színesfilm előhívó és feldolgozó üzemében lehúzni a rolót.

Idén július 1.-re tervezi a Fujifilm U.S.A a New York állambeli Albany külvárosában lévő üzem bezárását és az ott dolgozó 193 dolgozó elbocsátását. A cég egyik legfontosabb filmelőhívó üzeméről van szó, mely közel tíz éve működik. Ezúttal azonban az információk szerint szó sincs a gazdasági válságról mint kiváltó okról, hanem sokkal inkább a hagyományos, filmes technológia iránti érdeklődés drasztikus csökkenéséről, illetve a digitális fotózás térhódításáról.

"A digitális technológiára való váltás miatt a Fujifilmnél egy ideje már szükségessé vált a nagyüzemi filmelőhívást végző üzemek egyesítése. Ahogy az egész piacot alapokban érintő változások folytatódnak, ezzel a mostani lépéssel kevesebb, és stratégialilag jobb helyen lévő üzemekkel hatékonyabban tudjuk majd ügyfeleinket kiszolgálni." - áll a Fujifilm nyilatkozatában.

Szakértők szerint a pozitív hangvételű nyilatkozat ellenére a Fujifilm-re mégis nehéz idők várnak, ugyanis későn reagált a változásra és tétovázott, miközben a konkurens cégek időben cselekedtek, és jóval több energiát fektettek a digitális technológia fejlesztésébe. Szerintük a Fujifilm-nek ráadásul még most sincs stratégiája a jövőt illetően.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!