MTI

Számítógép adomány izraeli gyerekeknek

A Wesley János Lelkészképző Főiskola nevében Iványi Gábor, az intézmény rektora felkínált kedden az izraeli Askelónban tíz számítógépet a Gázai övezet határához közeli város szegényebb családjainak.

Az iskolák nem működnek a palesztin rakétatámadásoktól veszélyeztetett városban, a gyerekek otthon, számítógép segítségével tanulnak, így a komputerrel nem rendelkező családok gyerekei nem tudnak lépést tartani társaikkal - mondta telefonos nyilatkozatában a helyszínről Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség lelkésze, aki háromtagú küldöttség élén látogatást tesz január 12. és 17. között Izrael évek óta háborútól fenyegetett térségeiben. Mint elmondta, helyben, nyomban megvásárolják a készülékeket, így a rászoruló gyerekek hamar hozzájuthatnak a segítséghez.

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség és intézményei meghívására izraeli gyermekcsoportok érkeztek magyarországi üdülésre 2006-ban, a libanoni háború idején Slomiból, 2007 és 2008 nyarán pedig Szderótból. A küldöttség mostani látogatásának célja újabb gyermekcsoport meghívása és "Izrael erkölcsi támogatása abban, hogy polgárai számára békés és biztonságos viszonyokat teremtsen" - áll a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség központi irodájának hétfői közleményében.

A küldöttség tagjai tárgyaltak kedden Benni Vaknin askelóni polgármesterrel, és kifejezték neki meggyőződésüket, hogy az izraeli katonák "egy perccel sem maradnak tovább" a Gázai övezetben, mint ameddig okvetlenül szükséges, amíg nem sikerül rákényszeríteniük az iszlamista palesztin Hamász szervezetet a tűzszünetre. Iványi Gábor beszámolt arról is, hogy kedd reggel, éppen Askelónba érkezésükkor légiriadó volt a városban, ezért nekik is biztonságos fedezékbe kellett húzódniuk, de végül a tengerbe esett a Gázai övezetből kilőtt rakéta.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mrzed001 #7
    Én pedig ezennel felajánlok 1 számítógépet egy Magyar gyereknek ... az öcsémnek ;)
    Tegyen mindenki hasonlóan, adakozzon CSAK magyarnak, vásároljon csak MAGYAR élelmiszert (vonalkód eleje 599 !!!!) ....

    Mellesleg DURVA hogy olyat sose hallani, hogy magyar általános kapott ezt-azt (max a szülőktől apróságokat), csak olyat hogy zs, hogy c kisegítő, ....

    Na EZ rasszizmus!
  • LPG #6
    Csodás, gratulálok annak a sok baromnak aki a bipsiket támogatja. Hányingert kaptam.
  • Petko #5
    ez komoly?, még csak január van nem ápr. 1.
  • MrImy #4
    Gáz!
    Ez azért minősíti rendesen a zsidó népet. Közben pedig sírnak a politikussok a hazai helyzet miatt.
  • egyember1 #3
    szegeny palesztinok.
  • Sanyix #2
    juj a bibsik ilyen spúrak egymással szemben is? Azt hittem ott összetart a nép a szabad, és boldog munkáért! :D na meg szétszórva a világban is ott vannak a honfitársaik, elég sok lével...
  • Vorpal #1
    Kell nekik biztosan - Quake 4 et is tegyenek rá - megtanulnak pontosan lőni.