Berta Sándor

Kiszállt a számítógép-gyártásból a Siemens

A Siemens AG hivatalosan is bejelentette, hogy megválik a Fujitsu-Siemens Computersben (FSC) eddig birtokolt tulajdonrészétől.

Az 50 százalékos tulajdonrészt biztosító csomagot a Fujitsu veszi meg, a vételár kereken 450 millió euró. A tranzakció jövő április elsejéig zárul le, amennyiben az átadás-átvételt engedélyezik a német és a japán állami hivatalok. Ezzel szinte biztossá vált, hogy a német konszern a jövőben már nem fog számítógép-gyártással foglalkozni. A bejelentés után Bernd Bischoff, az FSC vezérigazgatója személyes okokra hivatkozva lemondott, helyét Kai Flore, az FSC eddigi pénzügyi vezetője veszi át.

"Továbbra is a stratégiai fejlesztésekre fogunk koncentrálni az ipar, az energiaágazat és az egészségügy területén. Örülünk annak, hogy a tulajdonrész-csomagot eddigi partnerünk, a Fujitsu vásárolta meg és hogy a jövőben sikeressé teszi a vállalatot" - mondta Joe Kaeser, a Siemens AG pénzügyekért felelős elnöke.

"A Fujitsu Siemens Computers teljes körű integrációja a Fujitsu konszernbe teljes mértékben megegyezik a globális növekedési stratégiánkkal. Számos ügyfelet veszünk át az EMEA régióban, valamint olyan kutatás-fejlesztési kapacitásokhoz is hozzájutunk, amelyek segíthetnek a globális termékeink fejlesztésében. Nem utolsó sorban pedig olyan képzett munkatársakat kapunk, akik osztják az értékrendünket és az elhivatottságunkat" - jelentette ki Kuniaki Nozoe, a Fujitsu elnöke.

A Fujitsu Siemens Computerst 1999. október elsején alapították, a két konszern egyaránt 50 százalékos tulajdonrésszel rendelkezett. A cég székhelye a hollandiai Maarssen városában volt. A Fujitsu és a Siemens alig tíz év alatt egy sikeres számítástechnikai társaságot építettek fel és a két vállalat rendszeresen megosztotta a szerezett tapasztalatokat, technológiákat egymással.

Ez az együttműködés a Siemens mostani döntése ellenére is folytatódni fog. A hírrel egyúttal biztossá vált az is, hogy nem lesz a Lenovóé a Fujitsu-Siemens. A notebookgyártó ugyanis szerette volna részben vagy teljesen megvásárolni az FSC végfelhasználói termékrészlegét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • chuky123 #9
    szarnak lehet szar volt(van) de legalább óccsó vót.
    Legalábbis a laptopjaik ólcsók. Jó kis "tesco-gazdaságos" laptopok.
  • Dinosaur #8
    Ez egy mekkora szar márka volt... Mennyi problémám volt a laptoppal...
    Olcsó és szar alkatrészek!!!
  • Tetsuo #7
    Jah, talan kulon a Fujitsu eletkepes lesz, mert igy 1utt csak doglodtek a szarjaikban.. pedig a Siemens nem kicsit jo k+f-ben, profi gyartotermekekben, energetikai berendezesekben, orvosi eszkozokben.. jopar atomeromuben ove a vezerles, de a PC szegmens qrvara nem az o asztaluk.
    A Fujitsu meg olyan mint a legtobb japan zaibatsu, barmibe fognak is akarmi lehet. :P
  • Benedekco #6
    még spórol a vindózkilencvenötre aztán beszáll
  • Inquisitor #5
    Be se kellett volna szállniuk ...
  • passatgt #4
    vállalkozó kedvével sosem volt gond
  • Dark Angel 666 #3
    ő az internetbe szállt be
  • HöfEE #2
    Ez ütött XD
  • passatgt #1
    Majd Vágási Feri beszáll