Gyurkity Péter

Jövő héten mutatja be új laptopjait az Apple

Az Apple október 14-én mutatja be legújabb mobil számítógépeit, amelyekről egyelőre nem szivárgott ki fontosabb részlet. Külső elemzők szerint a jelenleginél olcsóbb változatok érkezhetnek.

A Reuters több szakértőt, piackutató cégek munkatársait kérdezte meg a várható fejleményekkel kapcsolatban, ám a válaszokból nem sok konkrétumot tudtak meg. Arról ugyanis megoszlanak a vélemények, hogy a cég pontosan milyen horderejű változtatásokra szánta el magát, illetve hogy ezekből mely újításokat mutatják majd be a kaliforniai Cupertinóban megtartandó rendezvényen. Egyedül az árakat illetően hajlanak egyetértésre a szakértők, ez azonban szintén kérdéses.



Az Apple meghívója arra tartalmaz utalást, hogy ezúttal a laptopok kerülnek rivaldafénybe, a hangsúly ezen mobil fejlesztésekre helyeződik. Ennél többet nem árultak el, így maradnak a találgatások, pontosabban az esélyek felmérése. Többen arra számítanak, hogy a laptopok árait csökkentik majd, pontosabban az új készülékek induló ára helyezkedik el majd a meglévő készülékek alatt. Ez ugyanis jelenleg 1100 dollár, ami a legolcsóbb windowsos laptop kétszerese - ez nem elegendő az igazi áttöréshez, a forgalom jelentős megugrásához olcsóbb készülékekre van szükség.

Az Apple pénzügyekért felelős igazgatója, Peter Oppenheimer, még július 21-én nyilatkozott a várható újításokkal kapcsolatban. Akkor elmondta, hogy bár az új termékek általában magasabb szintről indulnak, a sorozatgyártás és a költségek lefaragása révén ez gyorsan csökkenésnek indulhat - micsoda meglepetés. Az elemzők egy része szintén lát esélyt az árcsökkentésekre, ám ennek esélyét még csak megjósolni sem merik. Abban viszont egyetértenek, hogy a cég jóval érzékenyebbé vált ebben a kérdésben, sokkal inkább odafigyelnek az alacsony árak vonzóerejére.

Még az is előfordulhat, hogy 14-én az Apple valami fontos újítást mutat majd be - erről szintén nem találgatnak a külső szakértők, mondván, hogy érdemesebb kivárni a keddi időpontot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • FlyingV #27
    Yv@n akkor hogy megértsd, csak neked, csak most: ilyeneket az mond, aki a pénzét inkább BMWre költi és mellé vesz egy 1.5millás lakást. Státuszszimbólum számít, más nem. Virítani. Vagy lehet én értelmezem félre. Mindenesetre hpteso-nak abban igaza van, hogy aki nem tudja mi az Apple MAC/nincs rá szüksége/nem optimális neki egy ilyen gép/csak azért veszi, mert ez >menő<, annak tényleg felesleges vennie, és ez egy korlát lehet [az ár]. Bár ez is hülyeség. Én személy szerint örülnék, ha itthon is óccsóbb lenne, mert 1.: megszűnne a 'sznob légkör, ami körülveszi' ezeket a termékeket, illetve 2.: ha globálisan terjedne, akkor a Microsoft még jobban rá lenne szorulva a fejlesztésekre, felhasználó központúságra. Bár ez meg megint hülyeség, aki kifizeti, az vagy megszívja, vagy boldog lesz vele. Nem a mi dolgunk eldönteni, ki mire költi a pénzét.

    még egy gondolat: az Apple-nek van számomra az egyik leggusztustalanabb marketinges csapata abból a szempontból, hogy a reklámjaik arról szólnak, hogy jajdegagyi az MS, illetve tényleg mókás, hogy még a mai napon is a Legújabb ez meg az van a honlapokon, pedig holnap jönnek ugye az új termékek:)

    (mellesleg a hello I'm a MAC and I'm a PC reklámokért nagyon szellemesen vágott vissza a Microsoft:) ).
  • Yv@n #26
    Mondom. Második hozzászólás. Ne cáfold, mert ott van leírva feketén fehéren :)
  • FlyingV #25
    ugyan van textpad Vistán, de gondolom mégsem azt használod:) Vagy van Finkbrau is, minek innál Stellát/Budweisert. Vagy a Ten Dollars Whisky és a Jack Denya esete :)
    Office 4 Mac átjárhatóság/megszokás miatt van.

    ... Pont, hogy újabban jó megint a Mac OS. SJ visszatérése óta, amióta lényegében az OS=NeXT.

    De mondom, a WINDOWS is jó dolog, kinek mi. Pl van, aki Linuxot is használ


    Inquisitor: igen, ez egy hatalmas gáz az Apple hordozható gépek esetében.
  • Ferrer #24
    Az Apple meg az OS-e tényleg jobb volt, de sajnos csak kb. az ezredfordulóig.

    "Amennyiben a munkához nem kell speciális program, illetve grafikai/hang területen mozog az ember, a lehető legjobb cuccosok az Apple-ök (persze ki milyen programhoz szokik). Az irodai alkalmazásaik meg hát kicsit más dimenzió, mint az MS Office."

    Ez is csak régen volt igaz.. Ma jók a Windowsok is (XP) És maces milyen irodai alkalmazás jobb az MS Office-nál? Office for Mac? :D
  • Inquisitor #23
    "Csodálom, hogy egyikőtök sem említi a 3G modemet... Pedig sztem az iPhone után az új notebookokba is beköltözik."

    Lol. Még az új eeePC-ben is HSDPA van, nem 3G.
  • FlyingV #22
    te meg a #7-est.
  • Narxis #21
    Ez a sznobság duma akkora faszság, hogy a fal adja a másikat, jó lenne leszokni róla. A technikai analfabéta is sértő lehet azoknak akik nem hajlandóak fél életüket SP-k és driverek keresésével, telepítésével tölteni.
  • ocsieu #20
    Sorry, a hszem kvp-nek szántam...
  • ocsieu #19
    Az Apple mindennek ellenére mégis olyan cuccokat ad, amit ms, hp, ....., "együttvéve nem". Aki megismerkedik velük, az (többnyire) lát bennük fantáziát, és könnyen megeshet, hogy bűnbe esik...

    Az általad említett eltalált designhoz hozzátartozik a gui (tervezés és megvalósítás) is.
    Nem igazán tudok olyan jól eltalált, mára már kiforrott, és elterjedt, illetve olyan dinamikusan növekvő (sony, toshiba, hp, ...) termékeket, mint pl a Mac mini, iMac, iPhone...
    Próbálkozások vannak, nade az árak... Némelyik egész jól sikerült elképzelés piszok drága, így még annyira sem lesz elterjedt, mint a fentebb említett Apple cuccok...

    Remélem hszeddel nem a macosx felhasználókat akartad "leautistázni"...
  • ocsieu #18
    Tudtommal csak VOLT. Az Apple "likvidálta" az AppStoreból a NetShare nevű alkalmazást...