Napi Online

Több minősített programozóra van szükség

Az elmúlt években számos tanulmány és jelentés mutatott rá arra, hogy Európa egyre komolyabb mennyiségi és minőségi gondokkal küzd a magas informatikai képzettségű munkaerő terén.

Az EU saját felmérései is azt mutatják, hogy az európai munkavállalók alapszintű informatikai képzettsége megfelelő színvonalat képvisel, a problémát a fejlett és professzionális szintű képzettségek terén mutatkozó hiányosságok okozzák. A Microsoft tapasztalatai szerint egyre több minősített fejlesztőre van szükség, akik képesek részt vállalni az új, innovatív fejlesztési projektekben. A Microsoft Magyarország a piaci igényekre reagálva az elmúlt években a diákok és a szerény képzettségű szoftveresek számára számos programot indított, ami a magasan képzett informatikusok hiányát igyekezett orvosolni. A programok csúcspontjaként az idén is meghirdette a szoftvercég a "Leginnovatívabb Magyar Partner Megoldás" díjat.

A redmondi terminológiában egy megoldás akkor innovatív, ha új (lehetőleg Microsoft-) eszközöket, technológiákat vezet be, használ éles környezetben, és teszi ezt nem a technológia öncélú használatáért, hanem azért, hogy a megoldás innovatív jellege előrébb vigye a produktivitást, a felhasználói élményt, a szoftver és szolgáltatás összekapcsolását, esetleg a teljes társadalom épülésére tud szolgálni. A díjakat több kategóriában (banki és pénzügyi szolgáltatások; telekommunikációs és mobil megoldások; közigazgatás, közszolgáltatás és oktatás; illetve iparági megoldások - szolgáltatók, energetika, logisztika, gyártás) ítéli oda közösen a Microsoft Magyarország és a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium a leginnovatívabb fejlesztő cégeknek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • JTBM #8
    A karriered elején jó eséllyel nem lesz MCP-d, mert nem tudod letenni a vizsgát...
    Magyarországon szerintem sem a HR-en keresztül kerül be valaki egy IT céghez.
    Az IT-sek jó eséllyel nem is ismerik a HR-eseket...
  • bakagaijin #7
    Ez változó, a karrier kezdetén valóban fontos a papír, később amikor már ismersz szakterületeket, embereket, akkor jóval kevésbé. Erre célzott Sir Quno is, ilyenkor már nem is HR-en keresztül mész be általában.
  • assdf #6
    Meg az önéletrajzba számit. Olyan ez mint a diploma. Ha nincs akkor jó eséllyel hátrébb kerülsz a listában a hr-snél (akinek amúgy fingja nincs a programozásról) azokhoz képest akiknek van. Ergó téged már csak akkor hivnak be ha az előtted lévők nem feleltek meg.
  • JTBM #5
    A minősített programozókra akkor van szükség:
    ha nagy számú programozót akar egy cég alkalmazni, ahol nincsen lehetőség a képességek felmérésére, kezelésére.

    Másik ok lehet az, ha a cégnek nincsenek megfelelő IT managerei, tehát nem szakmai, hanem admin managerekkel dolgoztat.

    Magyarországon kevés olyan munkahely van, ahol a fentiek igazak, jellemzően kisebb fejlesztői létszámmal és profi IT managerekkel mennek a fejlesztések. Ezeken a helyeken viszont egy MCP minősítés semmit sem számít, csak a tudás és az elvégzett munka.

    MCP minősítés például arra jó, hogy ha van pár alkalmazott cégben, akinek van, akkor a cég MS partner lehet és olcsóbban kapja meg az MS software-eket. Engem egyszer ezért el is küldött a cégem vizsgázni, de ez már régen volt és az akkori vizsga mára már elavult.
  • mrzed001 #4
    És ha belegondolunk, hogy manapság az oktatás mennyire csúszott el a való élettől, korrupció, kiváltságok ... szóval ha szakember kell, akkor szakit kell felvenni, ha semmirekellő, semmihezsemértő manager, akkor meg papírost ;)
  • vajon kiki #3
    minősített = vágva van a levágnivalója = nem gój = cionista = globalista = komonista = kóser
  • Sir Quno Jedi #2
    Assemmi. Én is rakat tanfolyáson jártam/járok a mai napig, de vizsgázni a legritkább esetben megyek el. Nekem nem papír kell vaze, hanem új infó a melómhoz, azt pedig megkapom jó pénzért (sőt ingyen is olykor). Ki a halálnak kell az "ő" minősítésük?! Azokat folyton frissíteni kell (jó pénzért, hiszen ők többek között ebből is élnek), mert avulgatnak és nem fogom tőle jobban végezni a munkámat. Persze egy önéletrajzban mutathatnak jól is, de jobban mutat az hogy valójában milyen project-ekben voltál benne fülig és hol. Tapasztalat és kapcsolatok lényegesebbek, mint a minősítés. Nálunk mindenképpen.
  • Normal #1
    Milyen programozót veszel fel inkább?
    Elvégzett nemrég egy tesztet, igy "minősitett"?
    Vagy már 8 éve különböző területeken dolgozik, bár nem minősitett?

    Most ugyanezt gondold át egy sebészorvossal, aki téged fog műteni!
    :D