Napi Online

Ismét Bill Gates az élen

Mint tizenöt éve mindig, idén is Bill Gates, a Microsoft szoftveróriás alapítója és exelnöke került az első helyre a Forbes négyszázas listáján, amelyre az USA leggazdagabb polgárai kerülhetnek fel.

Néhány hónapig úgy tűnt, a lista összeállításakor Gates nem éri el az amerikai dobogó legfelső fokát, mert az "örök második" Warren Buffett befektető megelőzte a világ milliárdosainak rangsorában. A befektetési guru a globális lista közzétételekor még azzal viccelődött újságíróknak, hogy azért lehet ő az első, mert kevesebbet költ mint Gates, ám az elmúlt fél évben 62 milliárd dollárról 50 milliárdra csökkent a vagyona. Ideje meghúzni a nadrágszíjat, Mr. Buffett! - kommentálta a fejleményt a CNBC.

A tőzsdék mélyrepülése ugyan alaposan megtépázta sokak befektetéseit, ám a Forbes szerint a 400 leggazdagabb amerikai összvagyona így is két százalékkal - 1,57 ezer milliárd dollárra - nőtt egy év alatt. Az elmúlt évhez hasonlóan idén is minimum 1,3 milliárd dollár kellett a listára kerüléshez, a 400-ak átlaga pedig 3,9 milliárd dollár volt (az augusztus 29-ei tőzsdei adatok alapján készült sorrend tanulsága szerint).

A tavaly óta húzódó válság nem kímélte az első helyezettet sem - tavaly még 59 milliárdja volt -, mások azonban még rosszabbul jártak: 13 milliárddal lett szegényebb Sheldon Adelson kaszinómágnás, 6,8 milliárddal az autóipari befektetéseiről ismert Kirk Kerkorian és kiesett a listáról Maurice Greenberg, a csődtől az utolsó pillanatban megmenekült AIG biztosító ex-vezérigazgatója. Idén a lista 126 szereplőjének romlott az anyagi helyzete, ami hatszor több, mint tavaly.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #7
    LOLLL :P :)
  • Hunnenkoenig #6
    Gondolom "tanúsága"-t akart irni.
  • Geronim0 #5
    "az augusztus 29-ei tőzsdei adatok alapján készült sorrend tanulsága szerint"
    mesélje el valaki, hogy lehet egy sorrendnek tanulsága!
  • tar86 #4
    A zabszemet nem lehetne feldugni nekik, másik rossz hír meg az hogy valószínűleg a másvilágra nem fogják magukkal vinni.
  • snorbi #3
    "a lista 126 szereplőjének romlott az anyagi helyzete"
    szegények
  • JTBM #2
    Vegyél fel Provident kölcsönt és 10 év múlva már neked is néhány milliárd dollárral kevesebb vagyonod lesz, mint ma. ;-)))
  • sanner011 #1
    Bárcsak nekem is így romlana az anyagi helyzetem... :D