SG.hu

Tíz holland tévécsatorna mobilon

A Nokia és a Nokia Siemens Networks közreműködésével tíz televíziós csatorna vált elérhetővé mobiltelefonon keresztül Hollandia-szerte.

A holland mobiltelefon-használók tízféle, kiváló minőségben sugárzott televíziós csatorna közül választhatnak a MobilTV szolgáltatásnak köszönhetően, melyet a KPN telekommunikációs csoport indított el országosan. A szolgáltatás a mobil televíziózás európai szabványán, a DVB-H (Digital Video Broadcast for Handheld) technológián alapuló műsorszóró hálózaton keresztül érhető el az adások vételére alkalmas készülékeken. A Nederland 1, Nederland 3, RTL4, RTL24, SBS6, Jetix/Veronica, MTV Music, Discovery Channel, Xite és a Nick Toons mellé a jövőben várhatóan még több csatorna kerül a kínálatba.

"Nagyon örülünk neki, hogy az elsők között indíthattuk el a mobil televíziózást Európában" - mondta Bart van Ierschot , a KPN műsorszolgáltatásokért felelős vezetője. “Ez leginkább partnereinknek, a Nokiának és a Nokia Siemens Networks-nek köszönhető, akik piacvezetők a DVB-H technológiák standardjainak kidolgozásában és alkalmazásában világszerte." Az Európai Bizottság döntése alapján a DVB-H technológia márciusban felkerült az Európai Unió telekommunikációs szolgáltatásainak harmonizált működését megalapozó szabványlis-tájára. Ez a lépés hozzájárul egy olyan egyedülálló mobil televíziós piac létrehozásához, amelynek köszönhetően az EU állampolgárai már út közben is televíziózhatnak mobilkészülékeiken keresztül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!