SG.hu

Az online legyűrte a hagyományos utazási irodákat

Átadták a 2007-es év turisztikai szolgáltatóinak járó Business Traveller Star Alliance Club díjakat. A díjat a Business Traveller olvasóinak szavazatai alapján nyerték el tíz kategóriában a legjobbak.

A legjobb utazásszervezőnek járó elismerést a C-Travel.hu, az Index.hu utazási melléklete vívta ki, a Neckermann és a Vista utazási irodák előtt. Az ünnepélyes fogadáson Erdős Ákos ügyvezető vette át a díjat. Ezzel az eredménnyel is igazolódni látszanak azok korábbi előrejelzések, miszerint a hagyományos irodák mellett egyre inkább előre törnek az online utaztatók. A felhasználók utazásszervezési szokásai affelé tolódnak, hogy úgynevezett gyűjtőportálokat keresnek fel utazásaik megszervezéséhez, ahol egy helyen találnak meg minden utazással kapcsolatos információt. A C-Travel.hu is ennek köszönheti sikereit, hiszen egy helyen kínál belföldi szállásokat, külföldi utakat, online repülőjegy foglalást és utasbiztosítást, buszjegy rendelést valamint retéri parkolóhely foglalást.

C-Travel.hu adatai alapján az online utazási irodák térhódításának, így a könnyebb elérhetőségnek és kereshetőségnek köszönhetően az utazók jóval korábban megkezdik nyaralásaik megszervezését, mint néhány évvel ezelőtt. 2008-ban várhatóan tovább fog növekedni a Bulgáriába utazók száma, Horvátország mellet pedig egyre népszerűbb desztinációnak számít Montenegro és Szlovénia. Megfigyelhető továbbá, hogy az egzotikus országokra vonatkozó kereslet nyáron sem csökkent a 2007-es téli adatokhoz viszonyítva.

A belföldi ajánlatkérésekből kimutatható, hogy az egyre jobb minőséget képviselő wellness szállodákba irányuló forgalom folyamatosan növekszik, melyet az idei évben is túlnyomó részt az üdülési csekk forgalom generál várhatóan.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!