SG.hu

Új fogalom az "avatármarketing"

Február elejétől a több mint 2 millió magyar Windows Live Messenger felhasználó bármelyike letöltheti és megoszthatja barátaival a Fanta emotikonokat, háttereket és avatárokat, sőt saját fotóval ellátott animációt is készíthet magának.

Az üzenetküldő szolgáltatások térhódítása vitathatatlan. A 13-24 éves internetező korosztály 87%-ának van hozzáférése valamely üzenetküldő alkalmazáshoz, amelyet hetente átlagosan 7 órán keresztül használ. Nem meglepő, hogy egyre több hirdető fedezi fel magának hazánk legnépszerűbb azonnali üzenetküldő szolgáltatása, által kínált kommunikációs lehetőségeket. A Coca-Cola Magyarország Fanta termékének imázsépítésére formabontó ötletet valósított meg a Windows Live Messengeren: a felhasználók által kedvelt smileykat, személyre szabható háttereket, avatárokat saját brandjére formálta, s mostantól kezdve azokat bármelyik felhasználó kiválaszthatja magának.


"A fiatalok internetezés közben az idejük mintegy egyharmadát kommunikációra (email, VOIP, instant messenger) használják, így ezeken a csatornákon a hirdetőknek szinte szükségszerű megjelenni" - mondta Mariánovich Félix, a Microsoft online hirdetési felületeinek magyarországi értékesítését végző cég ügyvezetője. "A Windows Live Messsenger különlegességét pont az érzelmek kifejezésére használható emotikonok adják, melyek legújabb MSN-es változatát októberben kb. 250 000-en töltötték le." - tette hozzá.

A Fanta figurák bevezető kampányában ráadásul egy különleges animációkat készítő oldal is helyet kapott: Fanta. Játssz még! Itt a felhasználók a saját fotójukkal ellátott Fanta winkeket közvetlenül a Windows Live Messengerükbe tölthetik. A winkkreátor site igazi nemzetközi teammunkát igényelt: a Coca-Cola Magyarország digitális ügynöksége, a Neo Interactive koncepciója alapján az ab&cTarget bízta meg a kivitelezéssel a Microsoft Digital Advertising Solutions hivatalos rich média partnerét, a Mobile Moneyt. A Mobile Money a 2007-es IMA Award Legjobb Rich Média kategóriájának nyertese egy hasonló winkkreátor site-tal lett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • emerikusz #1
    és hol kell megadni a banki adataimat, hogy át tudják utalni a pénzt a reklámért :P