Berta Sándor

Gyorsul a webtartalmak mobilos frissítése

A Shozu nevű brit vállalat által kifejlesztett technológiának köszönhetően minden eddiginél gyorsabbá és egyszerűbbé válik a mobil készülékekről a különböző tartalmak világhálóra való továbbítása.

A cég szakemberei szerint ahhoz, hogy a Web 2.0-t a mobil tartalmak és a mobil készülékek támogatására is alkalmassá tegyék, nem elegendő csupán egy interaktív oldalt egy mobil böngészőhöz igazítani. Ráadásul a mobiltelefonok menüi gyakran túl bonyolultak, sokáig tart a honlapok betöltése, a kapcsolat is megszakadhat és nem mindig egyszerű a számítógépekhez való összeköttetés megteremtése sem.

A Shozu által kifejlesztett technológia segítségével az ügyfelek ezeket a problémákat mind kikerülhetik. A mobiltelefonokra feltelepített szoftver kapcsolódik egy központi szerverhez és oda tölti fel a kiválasztott adatokat. A fotókat később továbbítják a kért oldalra vagy blogra. Minden művelet automatikus és a háttérben zajlik. A megoldás előnye, hogy visszafelé is működik, vagyis a fájlokat a mobil készülékekre is le lehet tölteni. A Share-It szolgáltatás ingyenes.

"A szoftvernek köszönhetően mobillá tehetjük a Web 2.0-t. A felhasználók egyetlen kattintással feltölthetik az internetre a mobiltelefonjaikon tárolt digitális fotókat vagy videoklipeket. Ezáltal gyorsan frissíthetik például a honlapjukat vagy a blogjukat" - jelentette ki a Shozu egyik szóvivője.

A Hutchinson 3G Austria a világon az első olyan mobilszolgáltató cég, amelyik már integrálta is a rendszerébe a Share-It nevű szoftvert. "A mobilszolgáltatók előfizetői olyan egyszerű technológiát keresnek, amelynek a segítségével könnyen teremthetnek kapcsolatot a mobiltelefonjuk és az online világ között. A Shozu pedig erre kínál megoldást, gyors és felhasználóbarát. Ráadásul a Share-It segítségével új ügyfeleket szólíthatunk meg, növelhetjük a forgalmunkat és nagyobb piaci részesedésre tehetünk szert" - mondta Berthold Thoma, a Hutchinson 3G Austria vezetője.

A Shozu programja lehetővé teszi azt is, hogy a felhasználók különböző oldalakhoz (például YouTube, Flickr) kapcsolódhassanak és hogy a szolgáltatást bárki mobilszolgáltató nélkül is használhassa. Persze utóbbi megoldás nem biztos, hogy a legolcsóbb.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • assdf #7
    Persze hogy más a net, de ettől még web 2.0-nak hivni? igazából nem is volt olyan hogy 1.0. Ez most kb. olyan mint hogy van egy könyved, meg egy üzenőfüzeted és akkor ezt mindjárt elneveznék könyv 2.0-nak... Az ellenörződet meg könyv 3.0...? :D
  • Gerygrey #6
    A Web2 tényleg egy kicsit elcsépelt divatszó, az tény. Viszont mégiscsak van benne valami, össze nem lehet hasonlítani a mai netet azzal, ami 10 évvel ezelőtt volt. Minden interaktív, minden kétirányú lett, adok-kapok alapon. Szóval nem hülyeség a dolog.

    Mobilokba meg tegyenek nagyobb kijelzőt és gyorsabb szoftvert, oszt' kész. A technológia régesrég adott, én már kb 1-másfél éve rendszeresen böngészem a netet mobilról.
  • icewolf #5
    Jelenleg nem arról van szó, hogy web 2.0-a van... szerintem van értelme. A net fejlődése ténylegesen elért egy olyan szintet, hogy képes komolyabb közösségi hálót adni, és ez jó.

    (csak Tc írásai alapján itélni pedig szvsz nem mutat túl nagy magánvéleményt)
  • m4G1c #4
    viva la web 2 - alias cgi. alias sql. stb. suxx.
    "és hogy a szolgáltatást bárki mobilszolgáltató nélkül is használhassa. Persze utóbbi megoldás nem biztos, hogy a legolcsóbb." - ezt nem értem. szolgáltató nélkül hogyan kapcsolódik valaki wireless? (mert wlanos telónál nincs sok értelme - az nem szakad meg, nagy a sebessége, stb)
  • SySERR #3
    Sztem az lenne a web2 ha pl az oldal mar nem egy agyonfoltozott HTML alapu lenne hanem egy teljesen mas fele. Ebben az esetben mar lenne ertelme egy ilyen `verziovaltasnak`.
  • assdf #2
    ezt a web 2-őt tomcat már egyszer jól kitárgyalta és teljes mértékben igaza van.
    Ráadásul a sok tesco gazdaságos user azt hiszi hogy hú ez mekkora... nem ám az hogy áttérnék az ipv6ra...
  • Lacc #1
    Máig nem értem mi ez a Web 2.0 buzzword. Most attól, hogy boldog-boldogtalan blogol és fent van az iwiw-en, vagy valami hasonlón, már web 2.0 van? Röhej.