SG.hu

Forgatható Tábla PC-t adott ki a Lenovo

A Lenovo bemutatta a két különböző kijelző típussal rendelhető ThinkPad X60 Tábla PC-t, amely új fejlesztésű MultiView kijelzővel és Multitouch rendszerrel rendelkezik.

A Lenovo ThinkPad X60 Tábla PC új, 12 colos MultiView bel- és kültéri, tükröződésmentes képernyője jelentősen megnöveli a láthatóságot és a látószöget bármilyen környezetben. Ezt a monitort ötvözték a MultiTouch rendszerrel, amelynek segítségével a számítógép kurzora a mutatóként szolgáló speciális tollal, vagy akár ujjunkkal is irányítható, sokkal közvetlenebb kapcsolatot teremtve így ember és gép között.

A MultiView/MultiTouch képernyő különleges tulajdonságainak és a 170 fokos látószögnek köszönhetően a Thinkpad X60 Tábla PC kiválóan használható például az egészségügyben, egy beteg adatainak felvételekor, vagy egy ingatlanügynök esetében, aki jegyzeteket készít a lakások megtekintésekor, vagy akár edzőként, egy meccs statisztikáinak áttekintése során. A ThinkPad X60 Tábla PC éles, tiszta képet és élénk színeket nyújt SXGA+ felbontású (1400x1050) képernyője révén.


Az IDC szerint az eladott tábla PC-k száma az idén meg fogja haladni az egy, 2010-ben pedig a négymillió darabot. Egyre több iparágban van szükség tábla PC-kre; a Lenovo tábla PC-k vásárlói olyan területek szakértői, mint az egészségügy, a biztosítás, az ingatlan, az oktatás, értékesítés vagy a kormányzati szektor.

"Egy friss egyetemi felmérés szerint a tanulók több mint 90 százaléka vélekedik úgy, hogy a számítástechnika jelentősen segíti tanulmányaikat," - mondta Philip Lombardi, a Bryant egyetem számítástechnika és médiaszolgáltatások tanszékének vezetője. "A megkérdezett diákok nagyobb része már előnyben részesíti a tábla PC-t a hagyományos noteszgépekkel szemben, mert kicsi a súlyuk és sokkal könnyebb jegyzeteket készíteni velük. A múlt évben egy kísérleti program keretében az elsőéves pszichológia szakos hallgatók egy csoportja Lenovo tábla PC-ket használt kutatásai adminisztrálásához és az adatgyűjtéshez. Célunk, hogy ezt a technológiát minél több, különböző szakon tanuló diák számára elérhetővé tegyük, a legjobb számítógépes megoldást biztosítva ezáltal tanulmányaikhoz.


A ThinkPad X60 Tábla PC-k a Lenovo szabadalmaztatott Active Rotate funkciójával rendelkeznek, mely által a képernyő automatikusan mindig abba az irányba áll be, ahogy a felhasználó a gépet tartja. Az újratervezett navigációs tárcsa segítségével a felhasználó könnyen mozgathatja a kurzort mind a négy irányba, ráadásul az Active Rotate technológiának köszönhetően a felfelé mindig felfelét jelent, akárhogy is forgatja a felhasználó a gépet. Emellett az új, természetesebb és tartósabb mutató toll automatikusan felébreszti a hibernált gépet, amikor a felhasználó kiveszi a tollat tartójából. A továbbfejlesztett digitális mikrofon az elülső oldalra került, így hangfelismerő képessége megbízhatóbbá vált, újabb jelét adva a ThinkPad X60 Tábla PC kifinomultabb "érzékszerveinek".

"A Lenovo ThinkPad X60 Tábla PC egyesíti a notebook és a toll-alapú eszközök legjobb tulajdonságait," mondta Peter Hortensius, a Lenovo notebook üzletágának alelnöke. "Az új képernyő tulajdonságai, a hardverelemek teljesítménye és az interaktívabb kezelőfelület olyan fejlesztések, amiket a vásárlók nagyra értékelnek a Lenovo ThinkPad X60 Tábla PC esetében."

A ThinkPad X60 Tábla PC-k várhatóan 2007. januárjától lesznek elérhetőek Magyarországon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • lpmaskmancick #3
    iljyen ASUS-ban is van.
  • BandiG #2
    Úgy írják le, mintha ezek az újítások tennék lehetővé, hogy minderre használják, közben bármelyik tabletPC használható ezekre.
    tablet4eva :)
  • ssdb #1
    Éjjen a Ruszki Tehchnika :D Amugy télleg, nem rossz... majdnem hogy ha olcsó lenne vennék is