Gyurkity Péter

Megjelent a Nintendo Wii

A tengerentúlon vasárnap elrajtolt a Nintendo újgenerációs konzolja, amelynek feladata az új vásárlók meghódítása lesz. A cég - amely internetes szolgáltatásokat is ígér kiegészítőként - szerint elegendő példányt szállítottak le az igények kielégítésére.

A Nintendo Wii névre hallgató üdvöskéje a konzolpiac másik két versenyzőjéhez hasonló érdeklődést váltott ki az amerikai vásárlók körében, a boltok előtt ezúttal is méretes sorok kígyóztak. A fő attrakcióra a Times Square-en található Toys "R" Us üzletben került sor, ahol a cég amerikai részlegének elnöke, Reggie Fils-Aime adta át és dedikálta az első példányt a szerencsés vásárlónak. A Wii a beígért összegért, vagyis mindössze 250 dollárért - 50 ezer forintért - talált gazdára a boltokban.

Az ár jól mutatja, hogy a Nintendo némileg eltérő nézőpontból közelítette meg a konzolpiacot. A minden korábbinál jobb grafikára áhítozó fanatikusok mellett (helyett?) ők a szélesebb közönséget igyekeznek megszólítani, mégpedig a "vissza az élményhez!" jelszóval. A hangsúly tehát nem a konzol teljesítményén és a játékok mutatósságán, a vizuális orgián van, hanem a játékélményen, amelyet a speciális vezérlő segítségével tapasztalhatunk meg. Ez a sokak által agyondícsért eszköz, amelynek révén a horgászástól kezdve a különböző sportokig szinte minden mozdulatot utánozhatunk, új módon irányítva karaktereinket.


Az érdeklődést a jelek szerint sikerült felkelteni. A legtöbb helyen százak várakoztak már órákkal a nyitás előtt, azt pedig a tudósításokban is kiemelik, hogy meglehetősen alacsony azok aránya, akik az újraértékesítésen törik a fejüket - igaz, olyan is volt, aki az üzletből való távozás után rögtön 350 dollárért szabadult meg a készüléktől. A Nintendo szerint mindenesetre elegendő példány szállítottak le az igények kielégítésére, ők nem tartanak hiánytól az Egyesült Államokban. A tervek csak az idén összesen 4 millió darabról szólnak (globálisan).

A cég nemcsak hagyományos játékokat - mint a debütáláskor megjelent "The Legend of Zelda: Twilight Princess" és a "Wii Sports" - ígér, hanem internetes szolgáltatásokat is. Az időjárási előrejelzésekért a Weathernews, a hírekért az Associated Press, a webböngészésért pedig az Opera Software ASA felel majd, a kínálat pedig hamarosan tovább bővülhet. A felhasználók megoszthatják majd egymással tartalmaikat, a tervezett online bolton keresztül pedig további játékokat, illetve egyéb tartalmakat tölthetünk le.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • csomi #59
    Arra probaltam celozni, hogy a Carbon egy multiplatformos gany. Ha en bevagok egy x360-as kepet az biztos szebb lesz mint a psp-s shot. Talan olyan jatekkal kene brillirozni ami egyedi, hangsulyozom EGYEDI psp-re es semmi mason nem jelent meg. Nah ez az amiben DS alazza
    psp-t. De ezt ala is tamasztjak az eladasi adatok is. Ha valaki van annyir hulye, vagy megtehetni hogy 60 ezret kiad egy handheldert amiert mar majdnem ket ps2-ot vesz az meg is erdelmli.
  • scorpeeon #58
    Hogy a fenébe jön az x360, vagy a gc a psp-hez? A PSP HORDOZHATÓ. Nemtom, hogy ezzel neked mekkora újdonságot mondok... Ha kijönne egy csodakonzol (handheld) PS3 grafikával (ami 1ébként jelenleg lehetetlen), arra is azt mondanád, hogy ott a PS3, akkor meg mi értelme van? Ne legyél már ennyire sötét! És van rá egyedi játék bőven. Ottvan a Loco Roco, a WTF és jópár olyan játék, amit PS2-re nem adtak ki. Fogalmad nincs, hogy milyen élmény Vice City Stories-al játszani... Pár éve még gépen is nagy szám volt.
  • dez #57
    Csak ugye magaddal viheted...
  • csomi #56
    MOst en is vagjak be egy GC-s vagy egy PS2-es vagy egy Xbox360-as kepet? Ne legyel debil, ki a franc beszelt a jatekok kepminosegerol? Foleg nem multi jatekrol beszeltem. PSP legnagyobb hatranya foleg az, hogy nem sok egyedi jatek van ra amit ne kapnal meg ps2-on. Sokak szemeben csak egy butitott ps2, annak meg mi ertelme?
  • scorpeeon #55
    Nekem bejön... Akkor itt 1 másik:

  • Sanyix #54
    DS-es kép nem töltődik be.
  • scorpeeon #53
    "Az viszont nem elhanyagolhato teny, hogy DS allitolag sokkal gyengebb hardvere mint PSP megis szenne alazza a jatekok tartalma es minosege alapjan is."

    DS Carbon:


    PSP Carbon:


    Szerinted melyik a minőségibb?
  • dez #52
    Mit értesz azonnal alatt? Az 1-2mp túlzás volt, inkább pár tizedmásodperc, de akkor is érezni, hogy beindul és felgyorsul. 0.0mp alatt nem indulhat, mert egy excentrikus súlyt forgat, és annak tehetetlensége is van, ez meg csak egy kis motor.
  • Dzson #51
    Nekem azonnal indul a motor, nem kell felpörgés vagy ilyesmi, és a fordulatszám sem azonos mindig.
  • dez #50
    Szóval, van mondjuk 4 vágási mozdulat, és 2 védekezési. Ezeket akár egy sima joypaddal is lehetne irányítani... Csak itt most az van, hogy felismeri, melyikhez áll közel, amit csinálsz az irányítóval. Talán lesz ez még jobb is, de ahhoz sokkal összetettebb és rugalmasabb karakter-animáció kell.