Specker Balázs

Best Buy-SanDisk-Real szövetség az iPod ellen

Amerika vezető szórakoztatóelektronikai kiskereskedelmi hálózata közös zeneletöltő szolgáltatást indított a MP3-lejátszó-gyártó Sandiskkel és a zenei szoftverfejlesztő RealNetworksszel. Céljuk nem kisebb, mint megdönteni az iPod hatalmát.

A Best Buy tájékoztatása szerint a rendszerbe bevonnák a Real Rhapsody előfizetős szolgáltatását, amely - az iPod-iTunes pároshoz hasonlóan - a Sandisk új Sansa e200R Rhapsody lejátszóival működne együtt. A trió tagja bíznak abban, hogy lemásolhatják az Apple sikerének zálogát, az eszköz és szolgáltatás közötti tökéletes harmóniát.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz

"A vásárlók azt várják, hogy minden együttműködjön" - ismertette az elvárásokat Jennifer Schaidler, a Best Buy zenei részlegének alelnöke. Az áruházlánc igyekszik promóciós erejét latba vetni az új szolgáltatás felfuttatásához. A hírek szerint üzleteiben a SanDisk Sansa lejátszókhoz kéthónapos, ingyenes előfizetést is kapnak majd a vásárlók, akik ezidő alatt dalok millióihoz juthatnak hozzá korlátlanul. Ám a próbaidő lejárta után már csak akkor tudják meghallgatni kedvenc nótáikat, ha feliratkoznak a szolgáltatásra. A havi előfizetési díj 14,99 dollár (körülbelül 3300 forint) lesz, de a dalok darabonként 99 centért is megvásárolhatóak lesznek.

A Sansa 2 GB-os lejátszó 10 dollárral lesz olcsóbb az Apple ugyanakkora tárhelyű iPod Nanójánál. A SanDisk nagyobb modellje a 8 GB-os iPod Nanóval küzd majd meg a piacon. A szolgáltatás és a lejátszó október 15-én indul hódító útjára. Persze közel sem ez lesz az első kísérlet az Apple hatalmának megingatására, hiszen elég csak a Microsoft hamarosan megjelenő Zune-jára, vagy a letöltőszolgáltatást indító Nokiára gondolnunk.

Az iTunes az Egyesült Államok legális letöltéseinek mintegy 88%-át uralja, míg a tengerentúlon értékesített digitális zenelátszók több mint fele volt Apple-termék. A SanDisk pillanatnyilag tisztes távolból, jócskán lemaradva kullog a második helyen - írja a CNet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • noss #9
    utálom az ipod körüli hypot
  • Péntek #8
    szerintem jól néz ki :)
  • lyzu #7
    ipod forever
  • Sanyix #6
    Hát az ipodnak van gagyi bóvli hatása (mert az is), ennek nem annyira.
  • csorfab #5
    Már az iPodhoz képest... kicsit gagyi, bóvli hatása van
  • csorfab #4
    Háát, ha már a Real is benne van ebben a dologban, jó nem sülhet ki belőle... Amúgy szerintem elég gányúl néz ki maga a lejátszó.
  • menpe #3
    teljesen igaz! Ha fizetnem kéne azért, hogy zenét hallgassak, hát maradtam volna a CD-lejátszónál.
    Leszurkoljuk a nemkevés pénzt a lejátszóért, és aztán még ezzel a módszerrel is lehúznak....Nem kell nekem IPod, se Zune, itt van az X-Microm, ezzel vígan elvagyok
  • wanek #2
    Az ipod uralma már azelőtt meg lett döntve, mielőtt ipod létezett volna. Ugyanis előtte is voltak MP3 lejátszók, és zenéket is lehetett letölteni, ráadásul ingyen. Ezt nem tudja egyik sem überelni. Persze ezek nyerészkedésben akarják lekörözni, de hát aki előtte is ingyen töltött le, az később se akar ezért pénzt adni. Halott ötlet.
  • smv #1
    Mindenkinek az a célja, hogy megdönti az iPod uralmát, de a sok igérgetésből még semmi sem lett. Kíváncsi vagyok, hogy végre sikerül-e valakinek, illetve mikor, és mivel. Az mindenesetre biztos, hogy én ennyi pénzt egy mp3 lejátszóért sosem fogok kiadni.