Berta Sándor

Folytatja tanárképző programját az Intel

A világ legnagyobb processzorgyártója évek óta támogatja - elsősorban számítástechnikai - tanárok képzését. A vállalat bejelentette, hogy a jövőben Saarland német szövetségi tartományban is kiterjesztik a programot.

Az Intel - tanulás a jövőért - online képzés és közös tanulás nevet viselő projektet a döntés értelmében további 3 évvel hosszabbítják meg. A költségeket a Jürgen Schreier helyi kulturális miniszter és Thomas Osburg, az Intel GmbH európai képzési menedzsere által most megkötött megállapodás értelmében teljes egészében az Intel állja.

"Az Intellel való együttműködésünk példaértékű és örömmel folytatjuk. A résztvevőket arra ösztönözzük majd, hogy akár új oktatási koncepciókat is bátran alkalmazzanak és próbálják meg maguk is továbbfejleszteni a meglévő tanítási megoldásokat. Ezenkívül használják fel a jelenlegi írott és elektronikus sajtóban rejlő lehetőségeket is" - nyilatkozta Jürgen Schleier. "Nagyon örülünk annak, hogy folytathatjuk a megkezdett munkát és együttműködést. Szeretnénk, ha jelentősen kibővíthetnénk kapcsolatunkat" - tette hozzá Thomas Osburg.



A cél az új megoldások átadásán kívül az információcsere. Maga az oktatás egyébként online módon zajlik és csak Saarland tartományban eddig 3000 tanár vett részt a programban. A visszajelzések szerint a tanárok 70 százaléka később jól hasznosítja az így megszerzett tudást és tapasztalatokat. A Heise német informatikai híroldal tudósításában kiemelte, hogy az Intel a világ számos országára kiterjesztette a programját. Így többek között tizenhat német szövetségi tartományon kívül Ausztriában, Dél-Tirolban is részesültek, illetve részesülnek jelenleg is a tanárok a képzésben.

Bebizonyosodott, hogy az így szerzett tapasztalatok felbecsülhetetlenek, ráadásul lehetőség nyílik arra, hogy a tanárok megismerhessék egymást és rendszeresen kapcsolatban legyenek akár a külföldi kollégáikkal is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • BiroAndras #1
    Vajon, ha a cikkben az Intel szót Microsoft-ra cserélnénk, lenne már 100 hozzászólás?