Specker Balázs

VoIP támogatás a Nintendo Wiiben?

A legfrissebb értesülések szerint a játékkonzol vezérlője VoIP-eszközként is funkcionál majd.

Ahogy a Nintendo-rajongók körében egyre nő a türelmetlenség a Wii iránt, úgy röppennek föl egymás után az újabb és újabb találgatások és híresztelések. A vezetéknélküli vezérlőegységről tudott dolog, hogy különleges mozgásérzékelőkkel szerelik majd, amely úttörő lesz a játékiparban. Azt is tudni lehet már, hogy a beépített hangszórók mellett kap egy headsetet is, ami egy mikrofont is tartalmaz majd. Állítólag telefonszámok tárolására is lesz mód, amelyek megjeleníthetőek lesznek a képernyőn - írja a TMC Net. A pletykát csak erősíti a Nintendo azon kijelentése is, miszerint a Wii olyan "extra képességekkel" bír majd, amit csak megjelenésekor fednek fel.

Könnyű meglátni a logikát egy esetleges VoIP támogatás mögött. Nem nehéz elképzelni, hogy a játékosok valós időben kommunikáljanak, miközben online játszanak. Persze egy ilyen újítás nem számítana újdonságnak a konzolok világában sem, hisz a már ötödik évét taposó PS2-ön jó ideje elérhető ilyen jellegű kommunikáció.


Persze még korai lenne azt állítani, hogy a Wii irányítópanele önálló VoIP telefonként is biztosan használható lesz. A pletyka a MegaGames.com oldalán röppent fel. A játékoldal állítólag akkor jutott a bizalmas információkhoz, amikor a Nintendo weboldala felfedett néhány szabadalomleírást, amiben részletesen ismertették, hogy a Wiimote mikrofonja miként működik majd. Ha Wii-ben tényleg lesz mód a netes telefonálásra, akkor a Microsoftnál és a Sonynál is feljebb kell rakni a mércét.

A Wii legnagyobb előnye - az esetleges VoIP támogatás és a fantasztikusnak beharangozott vezérlő mellett - kétségtelenül az ára lesz. Mint arról korábban már beszámoltunk, az xBox 360 75 ezer forintos és a PS3 399 dolláros (körülbelül 80 ezer forint) tervezett árához képest a Nintendo új gépe várhatóan mindössze 250 dollárért (körülbelül 50 ezer forint) lesz megvásárolható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • GABOR16 #2
    Én egyáltalán nemvagyok semelyik mellett sem, de a Nintendó lehet, hogy megint nagyot fog alakítani mindt régen.
    Engem kezd érdekelni mindenesetre a konzolja nagyon.
  • cSuwwi #1
    Egyre jobban tetszik ez a wii, pedig nem vagyok túlzottan konzolpárti...
    Nem is drága, a játékélményre hajtanak, ötletes ez a vezérlő megoldása, az E3-as Red Steel videó meg felettébb bejövős :o