MTI

145 centis LCD tévét mutatott be a Sharp

A Sharp decemberben dobja piacra 57 hüvelykes (145 cm) folyadékkristályos képernyővel, azaz LCD-vel gyártott tévéjét, hogy felvegye a harcot a nagyméretű lapképernyős készülékek piacát uraló plazmatévékkel.

A Sharp bemutatott egy teljesen új 37 hüvelykes modellt is, ami októberben kerül piacra. Mindkét készülék nagyfelbontású (HD) paraméterekkel rendelkezik, azaz képes az 1920x1080 képpontos felbontású képek megjelenítésére. A Sharp a világ legnagyobb LCD-tv-gyártója. Jelenleg 45 és 65 hüvelykes modelleket gyárt, de a kínálatában nem szerepelnek 50 és 60 hüvelyk képátló közötti modellek. A japán belföldi piacon a 40 hüvelyknél nagyobb képátlójú szegmensben a Sharp 25 százalékra kívánja növelni piaci részesedését a 2005/2006-os pénzügyi évben a megelőző évi 10 százalékról.


A Matsushita novemberben mutatja be 65 hüvelykes HD plazmatévéjét. A technológia korlátai azonban nem teszik lehetővé HD paraméterek alkalmazását a 40-50 hüvelykes tartományban. A Sharp 57 hüvelykes készülékének ajánlott ára 13 640 dollár lesz, ami messze az átlagos vásárlóerő felett van és mintegy 50 százalékkal haladja meg a Matsushita 65 hüvelykes plazmatévéjének a várható árát. A Sharp kezdetben havi ezer darabot kíván gyártani az 57 hüvelykes készülékből, amit fokozatosan kétezerre, majd háromezerre emel. Az amerikai piacon februárban mutatja be a készüléket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dez #4
    A mai legjobbak 3000:1 kontratarányúak (igen, LCD-k, bár élőben még nem láttam ilyet sehol). Ennek is ekörül illik lennie.
  • tehen_m #3
    Ez sharp ez gyönyörű kép!
  • Fenjoy #2
    kontraszt arányról írhatak volna:)
  • tehen_m #1
    Ahogy illik: Hűűűűűű mekkora felbontás. :D