SG.hu

Eddigi legjobb évét zárta itthon a Sun

Kiemelkedően jó eredménnyel zárta a - 2004. július 1-jétől 2005. június 30-ig tartó - 2005-ös pénzügyi évét a Sun magyarországi leányvállalata: az előző évhez képest 15 százalékos bevételnövekedést ért el a hazai IT-piacon.

A vállalat teljes árbevételén belül továbbra is a távközlési piacról származó bevételek aránya a legjelentősebb, de az államigazgatási szektor megrendeléseiből származó árbevétel százaléka is emelkedett. A magyarországi Sun a jövőben további személyi bővítéseket tervez, főleg az értékesítés, a szerviz és a szoftver területeken. A vállalat hazai piaci részesedése a hardverszállítások terén - a külső disk storage adatok szerint - a gyári árbevétel tekintetében az elmúlt évben az azt megelőző 3 százalékról 5,1 százalékra emelkedett.

A Sun a tavalyi év legjelentősebb magyarországi sikereit a távközlési piacon érte el, bevételének több mint harmada (41 százaléka) származott ebből a szektorból, amely megegyezik a korábbi évi teljesítményével. A vállalat mindhárom hazai mobilszolgáltató partnereként aktív szerepet vállalt a 3G szolgáltatások kialakításában, valamint konszolidációs, belső működési hatékonyságot növelő, költségcsökkentő megoldások kialakításában is részt vett.

A távközlés mellett a vállalat számára a pénzügyi szektor hozott jelentős megrendeléseket, míg az államigazgatási üzletágból származó bevételek 5 százalékkal haladták meg az 2004-es évi teljesítményt, amely 16 százalékát adja a vállalat teljes bevételének. Az adatközpont és Storage projektek területén az e-On vállalattal öt éve megkezdett együttműködés az elmúlt évben is folytatódott, és e mellett számos más Sun-bővítés is történt: közülük a legjelentősebb a Hungarocamion vállalatnál és a Malévnél.

"A Sun Microsystems Kft. tavaly is nagy hangsúlyt fektetett a professzionális üzemeltethetőséget, magas üzembiztonságot és rendelkezésre állást biztosító vékonykliens rendszerek bevezetésére" - mondta Kristóf Judit, a Sun Microsystems marketingigazgatója. "Az egyik legnagyobb méretűt, a 150 kliens kiszolgálását biztosító, PC-s munkahelyi környezet tökéletes kiváltására alkalmas infrastruktúrát a budapesti Jahn Ferenc Kórház területén építettük ki, a másikat - a régió legnagyobb ilyen jellegű, 300 munkaállomásos rendszereként - a Főváros Csatornázási Művek számítógépes infrastruktúrájának megújítására kiírt pályázat nyerteseként készítettük el fővállalkozásban."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!