SG.hu

Új LCD monitorcsaládot jelentet meg az LG

Az LG Electronics bejelentette új LCD monitorcsaládját, az a FLATRON L1780Q és a FLATRON L1740P modelleket.


L1780Q
Mindkét modell a vállalat globálisan kiemelt termékének számít 2005-ben, így bemutatkozásukat világszerte aktív marketing- és promóciós kampány kíséri. A kampány legfőbb célja, hogy tovább erősítse az LG úttörő szerepét a monitorgyártási ágazatban. A FLATRON L1780Q-et a világon kapható legvékonyabb monitorként hirdetik, és a 17 hüvelykes (L1780Q), illetve 19 hüvelykes (L1980Q) méretben lesz kapható. Az L1780Q új funkcióinak egyike az ultragyors, 8 milliszekundumos válaszidő, amely a piacon ma kapható termékek között a leggyorsabb. A képernyő teljesen (360 fokban) körbeforgatható, a mellékelt szoftver telepítésével pedig képes arra, hogy automatikusan felismerje a monitor elforgatását és a képet ehhez igazítsa.

A FLATRON 1740P hullámformájú monitor, 17, 19, 20 és 23 hüvelykes méretben lesz kapható. Az íves hátú, art-deco stílusú megjelenése a legfontosabb megkülönböztető jegy az előző simahátú kivitelhez képest. A fekete és ezüst színű, elegáns monitor képernyőjének alján érintésérzékelő gombok vannak.

Az 1780Q globális megjelenése a napokban várható, míg a 1740P 2005 elején kerül forgalomba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dez #13
    ..általában nagyok..
  • dez #12
    2048x1536@69Hz - gyakorlatilag használhatatlan (villog, és itt már életlen a kép)
    1280x1024@85Hz - egy igazán jó 19+" monitor ezt 100Hz-en is tudja!
    képponttávolság: 0.24mm - 19"-es LCD-knél ez ~0.3mm, de élesen; nagyobbaknál kb. ennyi, és ugyancsak élesen (1:1 fizikai<->virtuális pixel)
    extrák: dimanikus fókusz - ez nem rossz, de a profi monitorokon van még egyéb ilyen megoldás (pixelek teljesen egyenletes elosztása, elektronsugár mindenhol derékszögben éri a képernyőt, stb.)

    Nem igazán értem, mi ebben az olyan jó. Nem fikázni akarom, csak kérdem. Persze egy jobb LCD még mindíg drága (az egy dolog, hogy az alsó, és némileg közép kategóriában eléggé estek az árak), részben mert az igazán jó LCD-k nagyok.
  • Tetsuo #11
    Szívesen kipróbálnám azokat a monitorokat is, de nincs hozzá kedvem (na jó, pénzem :), mellesleg engem az egészségesebb használat vonz, de amíg általam megfizethető LCD nem tudja a jelenlegi monitorom képességeit, addig jó ez is.
  • dez #10
    Ez lassan azért változik. Vannak nagyon jó LCD-k is. Lásd pl. Eizo ColorEdge sorozat kimondottan grafikusoknak (pl. legújabb CG220 teljes Adobe RGB color space-szel). Ismerősömék meg nemrég cseréltek nagyképernyős PVA-panelos Samsungokra egy videoanimációs studióban, és teljesen elégedettek vele. (És ez már elviselhető árszinten van.) Szóval ma már van olyan, ami színhűségben, + abban, hogy nem változik össze-vissza a kép, ha kicsit máshonnan nézik, teljesen jó. De ami alapvetően jó LCD-ben (kivéve a leggagyibbakat), hogy nagyon éles a képe, mivel itt egybeesnek a fizikai pixelek a képtartalom pixeleivel. (Na persze ehhez a natív felbontásban kell használni.) CRT-n sosem esnek egybe teljesen. (A villogás hiányáról nem beszélve, de az nem olyan feltűnő.)
  • Tetsuo #9
    Megmondom őszintén h még nem játszottam LCDvel s nem is néztem rajta filmet, de hallottam ill a paraméterek azt sugallják h a CRTk mögött vannak jóval. Nekem pedig a CRT minőségével is bajom van. :)
  • dez #8
    Bocs, de ez azért függ a játéktól is. Gyors mozgásoknál (film, FPS, stb.) kevésbé látható elmosás már azokon az MVA(pontosabban Samsunk esetén PVA)-knál is, viszont lassúaknál(!) még eléggé (pl. scrollozós játékokban, stb.). És azért jó lenne, ha nem neveznél mindenkit f@sznak, akinek jobb a szeme, mint a tied. (Elég sok embert.)
  • GabiWong #7
    Szerintem ellehetne felejteni az olyan meséket "hogy várok még mert nem lehet velük játszani" és társai.
    <25ms (MVA-s) es samsungom van, és nemtapasztaltam még utánhuzást, na jó ha nagyon arra figyelek néha van, de játék közben ki a f*sz figyeli azt.
  • dez #6
    Az Eizo, az Apple, a Nec, és még 1-2 cég alkalmaz egy harmadik típusú :) panelt is egyes monitoraiban, ami már korábban egyesítette magában a két másik típus előnyeit (képminőségben csúcs + mosásban valahol a kettő között). De ezek jó drágák. Viszont a lényeg, hogy a közép árkategóriában is lesz jó és gyors monitor hamarosan.

    Esetleg már a cikkben szereplő nagyobb monitorok is ilyenenek. De nem biztos, majd kiderül.
  • dez #5
    Igen, ez az olcsóbb paneltípusok egyik hibája, hogy nem igazán szórt fényt adnak, hanem üvegszerűen engedik át a háttérvilágítás fényét. (Megjegyzem, az LG több helyen másnak tünteti fel a montiraiban lévő paneleket, mint ami valójában benne van. Ezt már sokan felrótták neki.)
  • dez #4
    Épp ez az. Képminőségileg elég jók voltak, de eléggé mostak mozgás közben. Ezt most szépen kiküszöbölték. Példa: Eizo FlexScan L578 (17"), L778 (19"). Response Time: 16 ms, Midtone Response Time: 12 ms. (Főleg az utóbbi volt sok korábban.) Az Eizo persze nem olcsó márka, de véletően más cégek is előállnak majd ilyen megoldásokkal monitorokban is. (Egyes cégeknél ez az LCD-TV-kben már benne van.)