SG.hu

Microsoft licenc non-profit oktatási intézményeknek

A Microsoft Oktatási Open licenckedvezményt biztosít a hazai non-profit oktatási intézmények széles körének.

A Magyarországon bejegyzett közel 70 000 non-profit szervezet meghatározó hányada oktatási tevékenységgel foglalkozik. A Microsoft sajtóközleménye szerint a vállalat fontosnak tartja, hogy szoftvervásárlás esetén az oktatási intézmények mellett az oktatásfejlesztési célkitűzéseinek megfelelően tevékenykedő egyéb szervezetek is jogosultak legyenek oktatási kedvezményre. Ennek megfelelően a Microsoft Magyarország bejelentette, hogy 2004 novemberétől kezdődően Oktatási Open licenckedvezményt biztosít a non-profit oktatási intézmények számára.

A társaság számára stratégiai jelentőségű az oktatás támogatása. Mind a közoktatás, mind pedig a felsőoktatás számára oktatási, képzési programokat, versenyeket, szoftverfejlesztési tanácsadást, technológiai bemutatókat, közvetlen informatikai rendszer bevezetési segítséget, illetve kedvezményes licencelési konstrukciókat is nyújt. "A Microsoftnál folyamatosan azon dolgozunk, hogy az oktatás minden szegmensét segítsük vállaltunk legújabb termékeivel és technológiáival. Új licencprogramunkkal szeretnénk kiterjeszteni oktatásfejlesztéssel kapcsolatos tevékenységünket a hazai közoktatási intézmények palettáját gazdagító non-profit szervezetekre is" - mondta Fehérvári József, a Microsoft Magyarország nagyvállalati üzletágának vezetője.

Az Oktatási Open licenckedvezményre jogosultak körének meghatározása a cég regionálisan érvényben lévő szabályozása, és a magyarországi közhasznú szervezetek törvényi besorolása alapján történik. Ezek szerint oktatási kedvezményre a Magyarországon kizárólagosan oktatási céllal működtetett intézmények jogosultak. A non-profit oktatási szervezeteknek ezen felül közhasznú, illetve kiemelten közhasznú besorolással kell rendelkezniük az alábbi tevékenységi körök közül legalább egy alapján:
  • tudományos tevékenység, kutatás
  • nevelés, oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés
  • munkaerőpiacon hátrányos helyzetű rétegek képzésének, foglalkoztatásának elősegítése, és kapcsolódó szolgáltatások.

    A kedvezményt bármely hivatalos Microsoft viszonteladónál igénybe lehet venni, mely Oktatási Open kedvezménnyel értékesít termékeket. Az igényléshez a következő jogosultságot igazoló iratok szükségesek: a közhasznúsági nyilvántartásba vételt igazoló bírósági végzés vagy a bíróság által elfogadott alapító okirat, mely igazolja, hogy a fenti három tevékenység közül legalább egy a közhasznúsági bejegyzés alapja.
  • Hozzászólások

    A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
    Bejelentkezéshez klikk ide
    (Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
    Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!