Budai Péter

Sony digitális kompaktok a láthatáron

A héten két új digitális fényképezőgéppel rukkolt elő a japán Sony. Közülük a kisebb, T33 az ultrakompakt szériát, míg a P200 a népszerű kompakt szegmenst erősíti.

A T-széria legújabb üdvöskéjét T33 névre keresztelték és akinek ennyiből már gyanús, hogy sok köze lehet a T3-as modellhez, az jól tippelt. A két gép lényegében semmilyen fontosabb paraméterben nem tér el egymástól - kivéve külalakját. Itt sem számíthatunk azonban drasztikus változásra. Az új váz némileg kerekebb és úgynevezett "brushed metal" (magyarul talán "érdes fém" lenne a legtalálóbb megnevezés) borítást kapott.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!
Sony DSC T33 - klikk a képekre a nagyobb változathoz

A kissé megújult külső mögött ugyanaz a T3 belső lakozik, melynek szíve egy 5 megapixeles képérzékelő. Maradt a 3x-os optikai zoomos lencse és az előd erősségének is számító 2,5"-os, 230 000 képpontos LCD monitor. A kis géppel 640x480 pixeles videókat is felvehetünk, akár 30 fps sebességgel és hanggal, valamint a Magnify Glass Mode segítségével 1 cm távolságról is készülhetnek makróképek. Az új modellt platina és fehér színekben lehet majd megvásárolni január végétől, nagyjából 450 dolláros áron.



A Sony legnagyobb példányszámban eladott sorozata a P széria, legújabb tagja pedig a 7 megapixeles P200. Talán mondanunk sem kell, hogy az új gép sem sok újdonsággal szolgál a tavaly megjelent, szintén hasonló felbontással bíró P150-al szemben. Legnagyobb újdonsága az 1,8" méretről és 134 000 képpontos felbontásról 2" méretre és 130 000 pixeles felbontásra változott LCD monitor.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Sony P200 - klikk a képekre a nagyobb változathoz

Az új gépben ugyanaz a 3x optikai zoommal (38-114 mm, F2,8-5,2) ellátott objektív dolgozik mint az elődben. A P200-ban is találunk 9 témamódot, 640x480 pixeles mozgókép felvételi lehetőséget, autofókusz segédfényt, önkioldót, PictBridge kompatibilitást, és a 3:2 képarány is választható, a hozzá adott InfoLithiun akkumulátor pedig 370 fénykép elkészítését teszi majd lehetővé MemoryStick, vagy MemoryStick PRO kártyákra.

A Sony néhány változást eszközölt még a gép külalakjában, de a széria jellegzetessége, a jól ismert oldalt kerekített forma megmaradt. A Sony P200 jövő hónapban kerül forgalomba, várhatóan 400 dollár alatti áron.




A Sony szintén friss bejelentése a Memory Stick PRO termékcsalád 4 Gbyte kapacitású változata, mely szinte egy időben jelent meg a SanDisk cég azonos kapacitású MS PRO kártyájával. A Sony változat vélhetően még nem lesz az átlagos fotósok mindennaposnak számító partnere, lévén nyitóárát 900 dollárban állapította meg a japán cégóriás.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pakosz #3
    sonynal minimum 2x annyiba szvsz. Nekem van 1 gepem az 512 es memoria eredetiben hozza 70k ..
  • HUmanEmber41st #2
    vazz majd' ezer dollár! Többe kerül a memória, mint egy egész fényképezőgép ????
  • Tetsuo #1
    A Sonynak már vmi Microdriveja is van nem? Ezt mérnem azzal adják?