Rónai György

Televízióadás a jövő Nokia telefonjain

A cég szerint 2006-ban már digitális TV adásokat is nézhetünk a beépített tuneres Nokia mobiltelefonunkon. Két éven belül akár 20 különböző csatorna is nézhető lesz, többek között a most bemutatott modellen, amihez azonban még külső tv-tuner tartozik.

A finn Helsingin Sanomat lap szerint a Nokia Helsinkiben és Oxfordban is már teszteli tv-s mobiltelefonját. Az amerikai tesztek is nemsokára megkezdődnek, méghozzá a Crown Castle hálózati szolgáltatóval karöltve. A cég nemrég fejezte be a próbákat Berlinben, ahol az emberek minden nap más 3-15 perces tv-műsort nézhettek meg.

Seppo Sutela a Nokiától elmondta, hogy a tv-adásokért fizetendő díjak országonként változóak lesznek - a német felhasználók körében végzett piackutatás szerint az emberek hozzávetőleg havi 13 eurót hajlandók érte fizetni. A Nokia szerint a tv-s telefonjaik támogatják majd a DVB-H mobiltelefon-szabványt, de a mobil tv-adások frekvenciatartományait még nem határozták meg.

Tv-s telefonjaival egyébként a cég lényegében visszatér a televízió gyártó üzletághoz. A németországi Bochum és a finn Turku televíziógyárát még 1996-ban adták el a Semi-Technek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Shadow_THH #25
    lol nem itt olvastam, hanem mobil újságokban, ott több hónapja ez volt a téma, azért győzött meg. Hír TV-t Duna TV-t most is nézhetnék mobilon, de enyhén szólva luxus :D én dvd rippeket szoktam :) nem olyan szörnyü az a kis kijelzőméret, még a külön beilleszthető feliratokat is el lehet olvasni szvsz
  • Slartibartfast #24
    Ööö. Mit nézel mobilon? Te használnád TV-nézésre? Ok, mondjuk a híradót. Jól van na , híradót én is néznék. Az akku refreshröl meg valaki mondja meg, hogy müxik, mert ez egyelöre ilyen áltudományos maszlag.
  • Shadow_THH #23
    értem mit mondasz igazad is van de én sem RTL valóvilágot nézek mobilon :)
  • Shadow_THH #22
    nincs akku refreshem, nem vágom hogy müködik de nem a tesco-s nyuszi mondta hogy milyen jó, mérések és tapasztalatok szólnak mellette. Egyébként meg ha ezen múlik: aláirom ilyen nincs, de nem ez volt a fő téma amit meg akartam értetni
  • DOT #21
    "ha pedig ez nem elég, 1500 huf egy akku refresh lapocska, amit ha az aksi mellé teszel 25-85%ig (használat tipusától függöen) megnövelheti az élettartamot."

    És ezt te elhiszed ? Ez kb. olyasmi "tudomány" lehet, mint az autó ablakára húzható GSM antenna, ami kifelé egy nagyobb, befelé egy kisebb "antennából" állt, hogy majd ez behozza az "adást" a kaszni belsejébe. Hehehehe :) mer bissztos.
  • BiroAndras #20
    Én csak azt nem értem, hogy a hangminőség miért nem javult semmit az első telókhoz képest. Például építhetnének beléjük zajszűrőket, hogy kocsiból, vagy buszból is lehessen normálisan telefonálni.
  • TeszteloPontHu #19
    Egyetértek. És ha mégis unatkozik valaki az órán, mert mondjuk tudja, ismeri az adott anyagot, akkor inkább olvasson könyvet v. újságot, de mi értelme van egy 3-4 centis kijelzőn filmet nézni???
  • Slartibartfast #18
    Bocs, de nem szeretem másokban sem ezt a hozzáállást. Ne értsd félre, semmi bajom sem veled, sem a többiekkel - sokkal többen vagytok, akik úgy gondolkoztok, ahogy te, mint akik úgy, ahogy én - de.
    Én azért mentem egyetemre, mert akarok egy szakmát, nem csak a papírt, a tudást is. A gyerekeket sem arra kéne nevelni, hogy már az iskolában sem kell figyelni, nézz csak TV-t, ne csak otthon, de suliban is.
    Szóval nem tudom valami mellett érvnek elfogadni azt, hogy egyre igénytelenebb szórakozással is le tudja kötni a népet. Mert szerintem valamiféle lelki fölényt mégis jelent az, ha le tud valakit kötni egy klasszikus színdarab, vagy egy szépirodalmi mü is, nem csak katódsugárcsö. Na!
    Most pedig megyek megnézem a spongyabobot videóról.
  • Slartibartfast #17
    Teljesen értem az álláspontod, de hozzátenném, hogy tudom, hogy nem a telefon stb hibája a hitel, nekem az egész, vásárlói szokásokat befolyásoló népbutítással van bajom. Látom, valamilyen szinten te is ráakadtál a horogra, mert úgy vettem ki a szavaidból, hogy meggyözödéssel állítod, JÓ üzlet megvenni az akkumialófaszt. Ha egyszer-használatos, akkor nem hiszem, hogy megéri, ha meg csak mellé lehet rakni, akkor vakítás, mert hogyan müködik?
    Amiben tökéletesen igazad van, az, hogy elöre viszi a fejlödést. Aláírom, ez meggyözö.
  • Sliders #16
    Én nem vagyok ebben benne teljesen, de akkor most ezzel lehet fogni a fölről sugárzott adásokat (MTV, TV2 etc...) mert ha igen akkor azért a lófasz nem fog fizetni külön. Vagy másról van szó