Berta Sándor

John Kerry törvénybe foglalná a magánmásolatokhoz való jogot

Egy lobbicsoport azt akarta tudni, hogy milyen lesz George W. Bush, illetve ellenfele John Kerry IT-politikája, amennyiben őket választják meg az Egyesült Államok elnökének.

Az internet és az információ-technológia (IT) egyre nagyobb szerepet kap az amerikai elnökválasztási kampányban. A demokrata elnökjelölt, John Kerry megválasztása esetén egyik legfontosabb IT-politikai feladatának azt tartja, hogy törvényileg szabályozza, miszerint mindenkinek joga van az általa megvásárolt művekről saját célokra másolatot készíteni. A Számítógép-technológiai Ipari Szövetség (CompTIA) 12-12 kérdést juttatott el mind a két elnökjelöltnek, és egyikre válaszolva Kerry közölte, hogy mindenképpen nyitott ennek a kérdésnek a megvizsgálására és a magánmásolatok készítésének jogáért száll síkra.


Kerry támogatására már Clinton is beszállt a kampányba

George W. Bush álláspontja - mint annyi kérdésben - ezúttal is szöges ellentéte volt John Kerry véleményének. A jelenlegi amerikai elnök következetesen szembe akar szállni a szellemi tulajdon lopásával kapcsolatos mindennemű bűncselekménnyel. Véleménye szerint aki szoftvert vagy zenét lop, azt keményen meg kell büntetni. Minden szellemi tulajdont, legyen az egy zeneszám, egy játék, egy könyv vagy egy szoftver meg kell védeni, vélte Bush.

Mind a két elnökjelölt konkrét ígéreteket is tett az IT-politikával kapcsolatban. Kerry megemlítette, hogy megválasztása esetén tíz százalékos adókedvezménnyel támogatná a szélessávú internetes piacon befektető vállalkozásokat és cégeket, és a tervek szerint két milliárd dollárral támogatná a szélessávú internet-hozzáférések számának a növelését. Bush ezzel szemben azt volt hajlandó megígérni, hogy 2007-ig minden amerikai állampolgár megfizethető árú szélessávú internet-eléréssel fog rendelkezni. Ám arról az elnök nem szólt, hogy hogyan szeretné ezt a kétségtelenül nemes és ambíciózus célt elérni (Az amerikaiak 93 százalékának elméletileg már most is megvan a lehetősége szélesávú internetre előfizetni.)

Mind a két elnökjelölt kitért a kéretlen reklámlevelek elleni küzdelemre is. Bush elsősorban büntetőjogilag akarja megoldani a spamkérdést, míg Kerry nyitott bármilyen javaslatra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEXUS6 #35
    Háj dez!

    Van itt egy site: civil áldozatok ahol megpróbálják meghatározni a támadások során közvetlenül elhalálozott civilek számát, ez mint látod olyan 15 000 köröl lehet (2004 júliusig min 13 908, max 16 033). Egy egy támadásnál a halottak számához képest 5-10-szer annyi sebesült lehet. Ezek közül az elégtelen ellátás, a súlyos sérülések miatt, akár több nappal/héttel később még elhalálozhat egy-két ember, akik viszont csak a korházi statisztikákban fognak megjelenni.

    Szerintem mára a háborús cselekmények miatti civil áldozatok száma simán túllépi a 20 ezret!
  • dez #34
    Nem tudom, hol és mikor öltek volna meg több tízezer embert. Alapvetően katonai célpontokat támadtak. Pár alkalommal sikerült mást is eltrafálniuk (rossz felderítés, lövöldöző esküvői menet, stb.), olyankor meghalt 40-50 ember. Ezekből nem nagyon jön össze a több tízezer. Ha úgy lenne, az iraki átlagemberek is sokkal mérgesebbek lennének.
  • NEXUS6 #33
    ""több tízezer ember halálát"

    ???"

    ????????
  • FtranX #32
    na eddig én inkább Bush-t pártoltam, de kezd megváltozni a véleményem...
  • Cat #31
    te tényleg azthiszed nem számit ki nyer? nagyon naív vagy...
  • herr der ringe #30
    Tamogatunk! Mike for prezident! :D
  • Emmegki #29
    Sztem tök mindegy, ki nyer az usában. Nem értem, minek kell amerikai kampányfogásokkal, választási igéretekkel megtölteni az SG-t. Amerika belügye. /vagy talán az amcsi számtech portálok tárgyalták a Sulinetet?/ Minket ez abszolút nem érint. Esetleg az SG-t olvasó amerikai magyarokat - de ennyi erővel szlovák/román/szerb választási igéretekről is lehetne írni.
  • Lacc #28
    "Bush ezzel szemben azt volt hajlandó megígérni, hogy 2007-ig minden amerikai állampolgár megfizethető árú szélessávú internet-eléréssel fog rendelkezni."

    HÁ! Na ne mondja. "megfizethető" árú. Az USA-ban. Oda ne rohanjak.
  • dez #27
    "több tízezer ember halálát"

    ???
  • FTeR #26
    Az olyan IQ titánok, mint az USA lakosai (és it nem a hárvárdon végzett értelmiségiekre, hanem a többséget képviselő állami sulisokra gondolok) sokkal jobban tudnak azonosulni egy olyan kőbunkóval mint Bush ("Én is hülye, Te is hülye, keblemre!") és egy olyan művelt, intelligens ember mint Kerry frusztrálja őket.
    A félreértések elkerülése végett mondom, hogy Kerry sem egy szent ember, de Bushnál mindenféleképpen jobb. A látóköre kicsit tágasabb és ez sokat számít.
    Amikor azt mondom, hogy Bush hülye, akkor itt szó sincs a Bill G. hűlye című flamelésről, Bush tényleg egy szűklátókörü, alulművelt ember...