SG.hu

Egyedi Novell megoldások a kormányzatoknak

A Novell egyedi megoldásokat kínál a kormányzati szerveknek, melyek lehetővé teszik a házirendek betartatását, a szervezetek közötti információ-megosztást és a nyílt forráskódú megoldások alkalmazását.

A Novell a közszférában való erős jelenlétét tovább növelve bemutatta új kormányzati megoldásait. A cég új kormányzati megoldásai elősegítik a közszféra szervezeteinek biztonságát, a kormányzati rendszeren áthaladó információk integrálását, a megfelelő információk megfelelő személyhez juttatását, ugyanakkor biztosítják a választás rugalmasságát, beleértve a nyílt forráskódú technológiákat is. A vállalat lépése kedvező fogadtatásra talált. Michigan állam nemrég igényelt a Novelltől egy biztonságos portálmegoldást a rendfenntartó szervek részére. Emellett a Novell SmartBUY megállapodást kötött az Egyesült Államok szövetségi kormányzatával, mely a szövetségi ügynökségek számára könnyíti meg a Novell megoldások - köztük a személyazonosság-kezelési és Linux ajánlatok - megvásárlását és telepítését.

Ausztráliában Victoria tagállam kormánya is a Novellt választotta, míg Európában Stockholm városa használja ki a társaság webportál infrastruktúráját egy funkciókban gazdag és rugalmas portál kialakítására. Magyarországon is számos intézmény döntött a cég különféle megoldásainak bevezetése mellett, így többek között a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, Budapest XV. kerület Polgármesteri Hivatala, valamint a Pártfogó Felügyelői és Jogi Segítségnyújtó Szolgálat Országos Hivatala.

A vállalat kormányzati megoldásai közé tartozó új termékek házirend alapú, állampolgárok számára készült portált és Linux áttérési stratégiákat, eszközöket és szolgáltatásokat tartalmaznak. A társaság kormányzati megoldásai ötvözik az iparág vezető technológiáját és szolgáltatásait a szektor-specifikus szakértelemmel, mely lehetővé teszi, hogy a kormányzat részére rugalmas, nyílt és biztonságos személyazonosság alapú megoldásokat alakítsanak ki. "A kormányzatok számottevő közösségi nyomással szembesülnek a kormányzati műveletek költséghatékonyságának és eredményességének javítása terén," - mondta Joe Forgione megoldásokért felelős alelnök. "Amint egyre több ember válik internetfelhasználóvá, a kormányzat olyan új igényekkel szembesül, melyek keretében az állampolgárok, az üzleti élet résztvevői, a tisztviselők, a beszállítók és a kormányzati irodák azonnali, személyre szabott hozzáférést igényelnek adott információkhoz és szolgáltatásokhoz. A kormányzatoknak megfelelő gyorsaságra van szükségük a választópolgárok igényeinek kielégítéséhez és alkalmazottai hatékony kiszolgálásához, hogy azok időben, megfelelő információk alapján hozhassanak döntéseket. A Novell kormányzati megoldások elősegítik a nyílt, biztonságos és hatékony kormányzat felépítését."

"A kormányzatok speciális biztonsági és méretbeli kihívásokkal szembesülnek. Több felhasználójuk van és sokkal kényesebb információkat kezelnek, mint bármely más típusú szervezet," - nyilatkozta John Goggin, alelnök és kormányzati megoldásokért felelős igazgató a Meta Groupnál, az informatikai kutatások, tanácsadási szolgáltatások és stratégiai tanácsadás területének egyik vezető szolgáltatójánál. "Folyamatos költségmegszorítások között dolgoznak, ugyanakkor folyamatosan visszatérő, "többet olcsóbban" működési elvárásokkal küzdenek. Sok kormányzati szervezet úgy tekint a folyamatok fejlesztését célzó személyazonosság alapú és a források megtakarítását célzó nyílt forráskódú megoldásokra, mint amelyek megoldhatják a jelenleg alulfinanszírozott kulcsfontosságú programok problémáját."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!