SG.hu

Az IBM adatbáziskezelővel támogatja az Apache-t

Az IBM és az Apache Szoftveralapítvány (ASF) mai bejelentése szerint az IBM több mint félmillió sornyi relációs adatbáziskódot ad át az ASF-nek, mintegy 85 millió dollár értékben.

A Cloudscape relációs adatbázis-kezelő szoftver aktuális változata, a "Derby" segítségével az IBM ösztönözni kívánja az innovációt a Java alkalmazásfejlesztésben. Azzal, hogy hozzáférhetővé teszi a szoftvert a nyílt forráskódú fejlesztői társadalom számára, a vállalat a Java alkalmazások köré épülő innovatív megoldások fejlesztésének felgyorsulására számít. Az így létrejövő széles alkalmazáskínálat elemei - például a beágyazott adatbázisokkal dolgozó és a kisvállalati felhasználásra szánt megoldások - számos új üzleti lehetőséget nyitnak meg az ágazatban.

Ezzel a lépéssel a vállalat értékes támogatást nyújt a Java-fejlesztéshez, valamint új lehetőséget kínál a fejlesztők és a felhasználók számára a Java-alapú beágyazott adatbáziskezelő-funkciók alkalmazására. Az IBM maga is közel 4000 Java-szakembert alkalmaz, és több mint száz Java-alapú termékkel és megoldással van jelen a piacon. A cég részéről ez már nem az első támogatás a nyílt forráskódú fejlesztőknek, mivel több, mint 150 hasonló projekt sikerét segíti közvetlen részvétellel vagy külső támogatással. E projektek közé tartozik például a Linux, a Globus Alliance, az Eclipse éppúgy, mint az Apache Alapítvánnyal folytatott eddigi együttműködés.

Az IBM által rendelkezésére bocsátott Derby kód várhatóan sokat fejlődik majd a programozók ezreinek bevonásával zajló, együttműködésre épülő fejlesztési folyamatban. Máris több mint tucatnyi üzleti partner és Linux-disztribútor (Red Hat, Novell, SUSE, Turbolinux és Red Flag) támogatja az átadott megoldást. Miután az ASF hivatalosan jóváhagyja és a fejlesztői közösség is elfogadja a Derby kódot, az IBM megkezdi majd az Apache-kóddal meggyező technológiára épülő IBM Cloudscape termékek kereskedelmi forgalmazását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!