Spencer

Európa-szerte rohamosan terjed a szélessávú internet

Európában mostanság rendkívüli mértékben növekszik a szélessávú internet előfizetéssel rendelkező felhasználók tábora, nyilatkozta a napokban az Európai Unió telekommunikációs megbízottja, aki elmondta, hogy az elmúlt esztendőben több mint kétszeresére növekedett az unió szélessávon internetező felhasználóinak száma.

Erkki Liikanen utalt arra, hogy eme növekedés tekintetében az elmúlt hónapokban néhány európai ország még az Egyesült Államokat is képes volt maga mögé utasítani.

Ha az európai gazdaságban létezik olyan szektor, mely az elmúlt hat-tizenkét hónapban rendkívüli fejlődésen ment keresztül, akkor az nem lehet más, mint a szélessávú internet piac, nyilatkozta Liikanen újságírók körében egy a vezető európai telekommunikációs szolgáltatók és berendezésgyártók számára rendezett konferenciát követően. A szélessávú előfizetések száma mostanság évente mintegy száz százalékkal növekszik, és jelen pillanatban minden jel arra mutat, hogy a növekedés üteme a jövőben sem fog lanyhulni, mondta a megbízott, aki szerint hamarosan egész Európában teljesen hétköznapi dolognak fog számítani a nagysebességű netezés.

Marco Tronchetti, Olaszország vezető telekommunikációs vállalatának, a Telecom Italia elnöke a Brüsszelben zárt ajtók mögött folytatott tárgyalásokat követően elmondta, hogy míg a szélessávú internet nem is olyan rég még a szerencsésebb és egyben tehetősebb felhasználók kiváltsága volt, addig manapság már egyre több felhasználó férhet hozzá ilyen szolgáltatásokhoz. A British Telecom, az Ericsson, a France Telecom és a Deutsche Telekom vezetői a konferencia keretein belül megfogalmazták, hogy az Európai Unióban milyen módon lehetne még nagyobb mértékben növelni a szélessávú szolgáltatások lefedettségét, illetve hatékonyságát. A rendezvényen egyébként arról is szó esett, hogy Belgiumban, Hollandiában, Svédországban és Dániában már most nagyobb a szélessávú netezők aránya, mint az Egyesült Államokban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gz8 #6
    Ezexerint te is madár vagy?
  • TheZsenyka #5
    Amíg van szar akad veréb is.
  • Pintyőke #4
    HWSW-n 1 honapja volt egy cikk errol. Japanoknal most egy szolgaltato - atszamitva forintra - 5500 -ert ad 25x gyorsabb netet, mint a normal ADSL! Na, akkor most szamoljatok. ;) 10 perc egy CD-nyi anyag!
  • gz8 #2
    Az még kirrebb hír, hogy egy Hollandiában lakó ismerősöm havi 30 eurót fizetett eddig az 512-es ADSL-ért, cserébe mostantól 20 euró a havidíja, ráadásul 768-ast kap.
    A matáv meg tehet egy szívességet!
  • Darth Sith #1
    na ez kirr hír. :)