JohnnyCage

Újabb javítást von vissza a Microsoft

A szoftveróriás bejelentette, hogy visszavonja a Windows XP operációs rendszer egyik, közelmúltban kiadott biztonsági frissítését, mivel az a telepítést követően leállította mintegy 600 ezer felhasználó internethozzáférését.

A Microsoft által kiadott Windows XP biztonsági frissítés eredetileg az internetkapcsolatok biztonságát lenne hivatott fokozni. A redmondi (Washington) székhelyű szoftvercég május 21-én adta ki a szóban forgó módosítást, később azonban a társaság szakértői észrevették, hogy a megoldás nem működik együtt néhány - külső cégek által készített - tűzfal szoftverrel.

Azok a felhasználók, akik a frissítést úgy telepítették fel, hogy egy külső cég tűzfal szoftvere működött számítógépükön, az internetkapcsolat megszakadását tapasztalták. A Microsoft közleménye szerint ez a probléma nem tette ki a felhasználókat semmilyen biztonsági veszélynek, és a számítógép stabilitását sem veszélyeztette.

A szoftveróriás azt kéri a Windows XP biztonsági frissítését alkalmazó felhasználóktól, hogy távolítsák el a javítást a számítógépről. A frissítés eltávolításával az internethozzáférés újból probléma nélkül használható. A társaság hamarosan kiadja a frissítés javított változatát, amely már nem okoz problémát a tűzfal szoftverek működésében.

A Microsoft a közelmúltban több hasonló javítást volt kénytelen visszavonni később felfedezett problémák miatt. A szoftvercég akkor azzal indokolta a javítófoltok hibáit, hogy a társaság igyekezett minél hamarabb kiadni a javításokat, így a fejlesztőknek nem volt elég idejük minden eshetőségre kiterjedően letesztelni a megoldást.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • RelakS #19
    Tudtommal tavaly a riasztások fele linuxhoz ment. Amiatt a mikószopsz hibái ilyen gyakran visszhangot kapnak az az, hogy legalább a képek 90%-án ez a vacak fut, és több szem többet lát. Azért vacak, mert ha fizetni kell(ene ;) érte, akkor már legyen ennél jobb.
  • b #18
    önmaguk karikatúrái!
  • mrzool #15
    Nézd már meg, hogy tavaly hány patchet adtak ki a W2k-hoz, és hányat bármelyik linux disztribhez... Ennyit a jólértesültségedről.
  • Reggel #14
    Talán ha a Windowsnak is nyílt lenne a forráskódja akkor nem lenne ennyi hiba a Windowsban és talán még egy stabil,jó rendszert is össze lehetne hozni.De amig drága Bill barátunk él addig biztos nem lesz nyílt a forráskód.Ha az a sok fejlesztő aki a Windowst fejleszti nem abba ölne ennyi munkát hanem a Linuxba akkor mindenki jobban járna.Legfőképp mi felhasználok.
    Peace.
  • CAD #13
    Csak flame amit nyomtok, >ti< vagytok az ugynevezett "divat ms utallok"... elvezkedjetek hat.
  • [HUN]PAStheLoD #11
    vagy várj türelmesen :))
  • Al #10
    Én meg ezt kérdem: miféle hozzá nem értés ez?
    Használj angol wint, vagy tedd előrébb az angol nyelvet az ie-ben és máris ott lett lesz a leirás. Vagy inkább ne tegyék a magyar oldalra a patch-t amig nem volt idejük leforditani? Ehh... :(
  • SoDI--- #9
    Most nézem, egyik frissítéshez a kommentár:

    "Hamarosan közzétesszük ezen a lapon a frissítésre vonatkozó részletes információkat. Már most rendelkezésére bocsátjuk a frissítést, hogy mihamarabb megvédhesse számítógépét."

    Felrakják az oldalra, de nem írják oda, mi is ez, csak mondják, hogy szedd le.
    Kérdem én: MI FÉLE IDÉTLEN KOMMUNIKÁCIÓ ez?!
  • SoDI--- #8
    Én nekem úgy van beállítva a WinXP, hogy a a megkérdezésem nélkül töltse le, és telepítse is automatikusan a telepítéseket.
    Szeretek mindig naprakész lenni.
    Mindenből legyen fent a legújabb minden hibajavítással!
  • Al #7
    "ott miért nem jár problémákkal a frissítés?"

    amiatt biztosan nem, mert néhány tizmillió géppel kevesebben fut... :(((