JohnnyCage

Emelkedik az LCD kijelzők ára

A folyadékkristályos (LCD) kijelzőpanelek ára az elmúlt év végefelé jelentős mértékben emelkedett. A kijelzők gyártói azonban ismét jelentős áremeléseket terveznek, amelyek következtében a 15 colos változatok átlagára 250 dollár fölé emelkedhet.

Az elmúlt év utolsó negyedében egyes hírforrások arról számoltak be, hogy az LCD kijelzők gyártói nem képesek lépést tartani a gyorsan növekedő kereslettel, és hiány alakult ki a panelekből. Mindez azt eredményezte, hogy a lassan megfizethető szintre csökkentő LCD monitorok árai újból emelkedni kezdtek.

A vezető gyártók az elmúlt hónapokban jelentősen bővítették gyártókapacitásukat, a jelek szerint a kereslet azonban még mindig meghaladja a társaságok által termelt mennyiséget. Mindez az utóbbi hetekben újabb áremelkedési hullámhoz vezetett. A tajvani Economic News információi szerint a Samsung Electronics, a Philips, az LG, illetve a tajvani gyártók az elmúlt napokban mintegy 10 dollárral emelték a 15 hüvelykes LCD kijelzők árát, amely így jelenleg 245 dollár körül mozog. A 14 colos változatok ára szintén emelkedett. A 14 hüvelykes modellek ára típustól és gyártótól függően hozzávetőleg 200 dollár. A napilap szerint a 15 colos LCD kijelzők átlagára várhatóan még ebben a negyedévben eléri a 250 dolláros szintet.

Az elemzők szerint a folyadékkristályos panelek iránt mutatkozó megnövekedett kereslet oka a lapos kijelzők növekvő népszerűsége mellett a PC piaci aktivitás fokozódása, illetve a notebook piac növekedése. Az Economic News szerint az LCD kijelzők idei eladásai rendkívüli, 240 százalékos növekedést követően elérik a 27 millió darabot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Johann #14
    FloatR: Ok! Ez is lehetséges, nem vitatom...
    Bár a fejfájást általában enyhe látáskárosodás okozza, amit valóban szemüveggel korrigálnak, és ott már tényleg nem segít semmi más...
    Egyébként a többit elfogadom!
  • Johann #12
    FloatR: És milyen jól mutat még azok asztalán is (a vezetökön túl), ahol valamennyire is adnak arra hogy a felhasználók munkakörülményei egészségi szempontból is megfelelöek legyenek.
    1-2 cégnél megtesznek ennyit az alkalmazottakért...
  • Laalee #9
    amig nem lesz szebb vagy legalabb olyan kepe mint egy crt nek nem igazan erdekel mennyibe kerül, ugyse veszek.
  • OliApa #8
    Ez csak a kijelző panel ára!
  • tomcs #6
    nem tom de ezek nem maga a kijelzo arai?
    mert valami laptop piacrol is szo volt abba meg nem talpas-keretes cuccok mennek, meg aztan 50 fele arres...