Csabi

High Tech karórák

A mobil készülékek esetében már megszokhattuk, hogy a cégek egyre több funkcióval ruházzák fel a különböző eszközeiket, hiszen például a mobiltelefonokkal ma már nemcsak telefonálni lehet, hanem többek között internetezni, játszani, stb. Azonban a mobil készülékeket gyártó cégek mellett egyre inkább az órakészítő vállalatok is elkezdik átalakítani a termékeiket, annak érdekében, hogy azok minél jobban megfeleljenek a modern világ elvárásainak.

A Citizen a héten megrendezett Citizen Forumon számos olyan karórát mutatott be, amelyek funkcionalitása kimagasló, hiszen különböző vezetéknélküli kommunikációs technológiákat támogatnak, sőt az egyik típus még egy helymeghatározó rendszert is tartalmaz.

A Citizen Forumon a legnagyobb érdeklődés a második generációs WatchPad prototípusát kísérte, hiszen ebben a karórában egy nagyon kicsi számítógép is megtalálható. A karórát a Citizen és az IBM közösen fejleszti a múlt év óta. A már többször bemutatott WatchPad többek között vezetéknélküli adatátviteli megoldásokat is támogat.

A Citizen következő újdonsága a Security Watch, amely egy ujjlenyomatérzékelő-rendszert is tartalmaz. Az óra az ujjlenyomatról készült minta alapján összegyűjti a szükséges információkat, amiket vezetéknélküli adatátvitel segítségével elküld egy számítógépnek. Így a felhasználó a rendszer használata előtt tudja azonosítani magát. A Security Watch beléptető rendszereknél is használható, csak ilyenkor az ujjlenyomat adatait a karóra az adott rendszerhez továbbítja. Ha az adatok alapján azonosított felhasználó szerepel a megfelelő adatbázisban, akkor beléphet a védett területre.

A Citizen harmadik új, Travel Walker nevű órája elsősorban a hegymászók illetve a sokat kiránduló felhasználóknak fog készülni. A Travel Walker ugyanis különböző GPS (Global Positioning System) helymeghatározó megoldásokat is támogat. Maga a GPS készülék ugyan nem fért el a karórában, de a szükséges információk az óra kijelzőjén jelennek meg. A kis méretű GPS eszköz pedig a hátizsákban is helyet kaphat.

A Citizen tervei szerint az új karórák hamarosan piacra kerülnek, de konkrét időpontokat a cég még nem közölt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Efreet #2
    Citizen rulla. Ők az isten óragyártó cég :)
  • RpPRO #1
    Én konyhai mixert szeretnék az órámba...

    Eszméletlen, hogy már mindenki James Bondozik.