Franczy

Gates új technológiákat mutatott be

Bill Gates számos technológiai újdonságot jelentett be azon az összejövetelen, melyen a Microsoft Research, vagyis a Microsoft kutatórészlegének tízéves fennállását ünnepelték.

Gates az összejövetelen elmondta, hogy rendkívüli elhivatottságot érez azután, hogy cége folyamatosan újabbnál újabb technológiai megoldásokkal örvendeztesse meg a világot. A Microsoft a kutató és fejlesztő részleg üzemeltetésével a Hewlett-Packard és az IBM által mutatott példát követi, hiszen ezen mamutcégek már jó pár éve tartanak fenn különböző kutatórészlegeket, melyek fejlesztéseinek gyümölcsét mindannyian élvezhetjük. Gates beszédéből kiderült, hogy a Microsoft kutatórészlege jelenleg három nagyobb projekttel foglalkozik. Az egyik ilyen projekt célja, hogy a számítógépek felhasználási körét minél nagyobb mértékben ki lehessen szélesíteni, egy másik projekt a digitális álló- és mozgóképek, valamint zenei felvételek fejlesztgetésével foglalkozik, a harmadik projekt pedig a már hosszabb ideje hangoztatott .Net névre hallgató internetes technológia fejlesztésére hivatott.

Gates előadása közben többek között bemutatott egy olyan újfajta kéziszámítógépet, mely érintőképernyővel rendelkezik, és amely képes érzékelni, hogy a felhasználó milyen irányban tartja, vagyis a kijelzőn más-más adat jelenhet meg akkor, ha széltében, vagy hosszában tartja a kezében a felhasználó.


Nagy érdeklődés övezte a Gates által bemutatott, Mulan névre hallgató újonnan kifejlesztett szoftvert, mely képes arra, hogy hangosan felolvasson kínai nyelven íródott szövegeket, sőt arra is képes, hogy felismerje a kínai beszédet, és írott szöveggé alakítsa át. A kínai nyelvben körülbelül 60 ezer különböző írásjelet alkalmaznak, így amennyiben a Mulan ténylegesen képes arra, amit Gates ígér, akkor óriási sikerre számíthat, és arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy a kínai piac milyen óriási bevételforrást jelenthet majd a Microsoft számára.

Gates ezenkívül ismertetett egy automatikus hibadetektáló rendszert, mely állítólag sokat segített abban, hogy a Windows 2000 elég stabil lehessen, és amelyet a Microsoft egyéb szoftverei esetében is alkalmaztak már. Gates bejelentett egy új videotömörítési technológiát is, mely állítólag az MPEG-4 szabványhoz képest számos előnnyel rendelkezik, valamint egy olyan új szoftver is bemutatásra került, mely néhány fotóból képes háromdimenziós képek előállítására.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mad Guy #18
    Lássák már be a microsoftnál: a windows egy olyan op rendszer amelyik bármely pillanatban összeomolhat! Nekem például még nem múlt el napom a kék képernyő nélkül! Nem a 3.1-et kellene fejlesztgetni 95-re, meg azt tovább 2000-re, hanem alapból újra kéne írni az egészet!
  • Mad Guy #15
    És még valami: miért a hibakeresés "fejlesztésével" foglalkoznak, és miért inkább nem javítják ki a hibákat? Szerintem egyszerűbb lenne...
  • AnarchoiD #12
    szoval nincs koze, es ezt te kivulallokent, vegfelhasznaloval kijelented.. ;)

    na ki is a naiv ? :)
  • Mad Guy #10
    Én a windows megjelenése óta nem bízom a microsoftban... és hogy a 2000 hibát tudna detektálni? Nekem speciel Me-van de hibánál csak ez van: lehet hogy EZ van, de az is lehet hogy AZ szal csináld EZT ha EZ van és csináld AZT ha AZ van! Jóvanmá...
    Egyébkén aki hisz a Bill gyereknek: mondani mindent lehet...