Mikeyy

Kimutatás az online vásárlóerőről

A Diameter és a comScore Networks piackutató cégek kiadták a májusi hónapra vonatkozó BPI (Buying Power Index - vásárlóerő index) jelentést, amiből kiderül, hogy az nem mindig az internet legjobban ismert honlapjai vonzzák a legtöbb online költekezőt.

A BPI a weblapoknak egy új eszközt biztosít látogatóik értékének lemérésére, és alapját az a pénzmennyiség képezi, amelyet ezek a látogatók elköltenek az Interneten böngészés közben. Jelenleg a NetScore biztosítja az egyetlen BPI mérésre alkalmas szolgáltatást, ami lehetővé teszi a honlapok üzemeltetői és a reklámoztatók számára, hogy megtudják böngészőközönségük valódi értékét, azok online vásárlásai alapján.

A májusi hónapról készült listában szereplő weboldalak három nagy kategóriába sorolhatók: a hírek és információk, a portálok, és az utazás kategóriájába. A hírek és információk kategóriájában a legnagyobb BPI mutatóval rendelkező honlapok a wsj.com (353), a washingtonpost.com (272) és a cbsnews.com (268) voltak. Nagy meglepetést okozott azonban, hogy a kategória első helyét a "Detroit News" oldala, a detnews.com (367) szerezte meg.

A portálok kategóriájában a médiacégek reklámozás ügyében rögtön az olyan mega-portálokra gondolnak, mint például a yahoo.com (125) vagy az aol.com (140). A májusi hónapban azonban a legnagyobb BPI-t az altavista.com (160) kapta, a második helyen pedig holtversenyben az excite.com (142) és a juno.com (142) található, tehát ezek azok a portálok, amelyek a legnagyobb valószínűséggel vonzzák a fizető látogatókat.

Az utazás kategóriája vonzza a legtöbb olyan embert, aki hajlandó sokat költeni az interneten, így az utazással foglalkozó oldalak a más kategóriákban szereplő honlapoknál sokkal jobb eredményt értek el. A májusi összesített BPI listában az első 20 helyezettből 12 utazással foglalkozó oldal volt. A jelentés szerint kategóriájában a hertz.com (874) kapta a legmagasabb pontszámot, ezt követték olyan honlapok, mint például a basshotels.com (686), a hilton.com (649), vagy a budget.com (635).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!