SG.hu

Gőzzel tisztítja a padlót a Samsung új robotporszívója

A Bespoke Jet Bot Combo robotporszívó és felmosó mesterséges intelligencia segítségével kiszúrja a foltokat, és gőzzel tisztítja meg azokat. Ezután képes kivenni a felmosórongyát, hogy a szőnyeggel is megbirkózzon.

A Samsung végre új változatot hoz ki a legutóbb 2021-ben frissített Jet Bot robotporszívójából. A Bespoke Jet Bot Combo a koreai elektronikai óriáscég első robotporszívó és felmosórongy kombinációja, és a 2024-es CES-en fogják bemutatni. A Samsung nem közölt árat - az előző modell, a Jet Bot AI Plus 1300 dollárba kerül - és megjelenési dátumot sem. A kerek formájú robot egy önürítő, öntisztító töltőállomással érkezik. Ez üríti ki a robot szemetesét és tölti fel a víztartályát, miközben kimossa és megszárítja a két forgó felmosópárnát.

A Clean Station három lépéses tisztítást végez a felmosópárnáknál, amely magában foglalja az automatikus mosást, a gőztisztítást és a forró levegővel történő automatikus szárítást. Miután forró vízzel kimosta a mopokat, gőzt permetez rájuk a szagok eltávolítása érdekében, biztosítva a higiénikus működést. Ez a gőztisztító funkció egyedülálló a robotporszívók között, és a Samsung szerint akkor is alkalmazható, ha a robot egy kemény padlóra száradt foltokkal találkozik. A sajtóközlemény szerint amikor a porszívó foltot észlel, visszamegy a tisztítóállomásra, magas hőmérsékletű gőzzel felmelegíti a felmosópárnákat, majd a 170 fordulat/perc sebességgel forgó felmosóival nekilát a szennyeződés feltakarításának.


A legtöbb csúcskategóriás robotporszívóhoz hasonlóan a Bespoke Jet Bot Combo is mesterséges intelligenciát és egy új 3D érzékelőt használ, hogy segítsen a lakásban eligazodni. Ez a robot akadályelkerülését is lehetővé teszi, ami azt jelenti, hogy felismeri a szokásos bútorokat és szükség esetén elkerüli azokat. A Combo továbbfejlesztett tárgyfelismeréssel rendelkezik, a társaság szerint több tárgyat képes felismerni, mint elődje, valamint felismeri a különböző tereket és kiszúrja a foltokat a padlón. A robot intelligenciája a padlótípusokra is kiterjed. Az AI Floor Detect nevű funkció lehetővé teszi számára, hogy különbséget tegyen a kemény padlók és a szőnyegek között, és képes eldönteni, hogy elég csak felemelni a felmosópárnáit, vagy vissza kell mennie az állomáshoz, ahol kiveszi azokat, mielőtt nekiált a a szőnyegeket felporszívózásának. Ez a felmosószivacs eltávolítási funkció egy új trükk, amelyet csak egy másik robotporszívó tud, a DreameBot L20 Ultra.

A Samsung nem közölt részletes adatokat a porszívóról, mint például az üzemidő, az akkumulátor mérete, a hengerkefe típusa, a porgyűjtő és a víztartály kapacitása, vagy hogy ebben a porszívóban van-e kamera.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!