Flow

A Sony megint képbe kerül egy új fejlesztésű videokamerával

[CNet] A Sony csütörtökön mutatta be fejlesztőmunkájának legújabb eredményét, egy mini-camcordert, melynek segítségével e-mail üzeneteinket videofelvételekkel tehetjük színesebbé.

A DCR-PC9 Mini DV Handycam digitális filmfelvevő júniusban kerül az üzletek polcaira, körülbelül 1300 Dolláros áron. A DCR-PC9 csatlakozik a digitális kamerák rohamléptekkel növekedő piacához. Az IDC piackutató vállalat felmérése alapján a kétezres év során 5,7 millió filmfelvevőt adtak el, melynek mintegy 30 százalékát tették ki digitális technológiával készült kamerák.

A szóban forgó modell azzal az újdonsággal szolgál, hogy képes a rögzített videofilmet MPEG formátumba konvertálni, ami aztán letöltve egy arra alkalmas eszközre, könnyedén az e-mailhez csatolható. "Ez egy remek lépés volt a Sony részéről, mert így a felhasználó egyrészt időt takarít meg, másrészt mindezt kényelmesen teheti - tulajdonképpen ez az, amire a vásárlók, fogyasztók mindigis törekednek" hangoztatja Paul Worthington, jövőkép-elemző.

A DCR-PC9 súlya 1 font és egy uncia, négy unciával könnyebb, mint DCR-PC5-ös elődje. Az akkumulátor élettartama viszont harminc százalékkal megbövekedett, így 115 perc áll rendelkezésre egy feltöltéssel. A DCR-PC9 2,5 inch átlójú LCD kijelzővel, 10x optikai és 120x digitális zoommal rendelkezik. A film gyors letölltéséhez USB porton keresztül kapcsolható a számítógéphez, valamint a FireWire (IEEE 1394) szabványnak megfelelő csatoló áll rendelkezésre a televízióval vagy PC-vel történő csatlakoztatásra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!