Berta Sándor

Új startup alakult az emberek és a gépek interakciójának javítására

Az alapítók között ismert szakemberek vannak.

Reid Hoffman, a LinkedIn társalapítója, Mustafa Suleyman, a DeepMind társalapítója és Karén Simonyan közösen hozták létre az nevű vállalkozást, amely az emberek és a gépek közötti Inflection.ai interakciókra és azok jobbá tételére akar összpontosítani.

A startup a gépi tanulásra, illetve a természetes nyelvfeldolgozásra épít. Az Inflection.ai kitűzött céljai között szerepel, hogy az embereknek ne kelljen a gépek nyelveit, vagyis a programozási nyelveket megtanulniuk, hanem a számítógépek a gondolataikat és az ötleteiket ugyanazokon a mindennapi nyelveken fogalmazzák meg, mint az emberek. Suleyman úgy vélte, hogy a mesterséges intelligencia területén a legfrissebb fejlesztések azt ígérik, hogy az ember-gép interakciókban alapvető változások lesznek.

Az új cég pénzügyei biztosítva vannak, ugyanis kiderült, hogy a Greylock Partners anyagilag támogatja a vállalatot. Reid a kockázatitőke-társaság vezető partnere, míg Suleyman szintén partner ugyanott. Az mindenesetre eldőlt, hogy egy ideig a két üzletember megtartja a Greylock Partners menedzsmentjében betöltött pozícióját.

Simonyan 2014-ben eladta a Vision Factory nevű cégét a DeepMindnak és számos nagy Google-projektben (például AlphaZero) vett részt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!