Berta Sándor

Tavasszal jöhet az új iPad Air

Megerősítést nyert a tavaly decemberi hír.

2021 decemberében Mark Gurman, a Bloomberg jól értesültnek számító munkatársa azt taglalta, hogy az Apple a teljes iPad termékcsaládot meg akarja újítani, így új változatot dob majd piacra az iPad Pro, az iPad Air és az iPad készülékekből. A 2022-es iPad Air számos funkciót kap meg az iPad Prótól. Az egyetlen nagy különbség a két modell között a processzor lesz, az Air ugyanis továbbra is egy A jelű CPU-t használ majd és nem egy M1-es chipet.

Most a Mac Otakara nevű japán oldal a beszállítói lánctól kiszivárgott információk alapján azt írta, hogy az új iPad Airt már idén tavasszal bemutathatja a kaliforniai gyártó. A portál rámutatott, hogy az új eszköz hasonló funkciókkal érkezhet majd, mint az iPad mini aktuális, hatodik generációja. Ez azt jelenti, hogy a központi egysége az A15 Bionic chip lesz, támogatni fogja az 5G szabványt, továbbá 12 megapixeles ultraszéles látókörű előoldali kamerával és négy LED-es True Tone vakuval látják el. Az utóbbi támogatja majd a Center Stage funkciót, amelynek segítségével a videotelefon-beszélgetések alkalmával a felhasználó maradni fog a fókuszban, még akkor is, ha esetleg mozogna.

Az új termék a harmadik generációs iPhone SE változattal együtt jelenhet meg a piacon. Dizájntechnikai szempontból az új iPad Air az aktuális dizájnt használja majd. Az új készülék bevezető ára egyelőre nem szivárgott ki.

Az aktuális iPad Air modell 2020 októberében került kereskedelmi forgalomba és 10,9 hüvelykes érintőképernyővel, az eszköz felső kávájába integrált Touch ID funkcióval és USB Type-C-csatlakozóvval szerelték fel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!