Gyurkity Péter

Xiaomi: búcsúzik a Mi-márkanév

Többé már nem látjuk viszont a nevet, amely a gyártó összes termékéről eltűnik.

A kínai telefongyártó, amely nemrég Európában már az első helyre jött fel, ezt pedig nem sokkal később a globális küzdőtéren is megismételte (jóllehet egyelőre csak havi alapon), alig néhány hete dobta piacra legújabb telefonját, amely a Mix 4 nevet viselte, immár elhagyva a jól ismert Mi-márkanevet. Most megerősítették, hogy valóban kukázzák a márkát, ezzel tovább egyszerűsödnek a nevek.

A Xiaomi a napokban az XDA Developers internetes oldal megkeresésére válaszolva erősítette meg a korábbi következtetéseket, vagyis a jövőben valóban nem látjuk majd újra a Mi-márkanevet. Ahogy említettük, elsőként a Mix 4 hagyta el azt, a telefon akkor a Snapdragon 888+ chippel, vagyis egy abszolút csúcskategóriás ajánlattal jelent meg, a jelek szerint pedig a számukra hazai piacon elérhető termékek már követték a példát, vagyis odaát már nem is találjuk azt meg. Kérdés, hogy mi lesz a többi termékvonallal, illetve a fizikai boltokkal, amelyek szintén ezt a nevet hordozzák, nagy valószínűséggel ezek sem képeznek majd kivételt, ami viszont némileg meglepő, hiszen az illetékesek nagyjából 4 hónappal ezelőtt mutatták be az újratervezett logót, amely immár lekerekített sarkokkal bukkant fel.

A vállalat által az elmúlt 10 évben alkalmazott, több régióban nagyon népszerűvé vált márka tehát végleg búcsúzik, ennél azonban jóval fontosabb, hogy miként teljesítenek a piaci versenyben. Ahogy azt már említettük, nemrég már a globális szinten is az első helyre jöttek fel, legalábbis ezt olvashattuk a Counterpoint Research friss jelentésében, amely a június adatokat foglalta nekünk össze, erre viszont a Samsung valószínűleg hamarosan újabb termékekkel, esetleg komoly kedvezményekkel reagál majd, hiszen a dél-koreai óriás nem engedheti meg magának az első hely elvesztését. A boltokban eközben még mindenképpen megtaláljuk majd a Mi 11-sorozatot, arra viszont nem számíthatunk, hogy piacra dobják a Mi 12-családot, ennek neve ettől eltérő lesz.

A Xiaomi várhatóan rövid időn belül szintén újabb termékekkel jelentkezik majd, meglátjuk, milyen elnevezések mellett döntenek házon belül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)