Berta Sándor

Az egykori Symantecé lett az Avira

A tranzakciót még jóvá kell hagynia az illetékes hatóságoknak.

A NortonLifeLock, az egykori Symantec most bejelentette, hogy 360 millió dollárért megvásárolta a vállalatot az Inverstcorp Technology Partners cégtől. A társaság ezzel az üzlettel akarja erősíteni az európai pozícióját és folytatja a nemzetközi terjeszkedését. A tranzakció a tervek alapján a 2021-es esztendő első negyedévére zárulhat le.

Az Avira elsősorban az európai piacon van jelen és az ingyenes vírusirtó szoftvere jelenleg több mint 30 millió különböző eszközt véd világszerte. Emellett a társaság rendelkezik 1,5 millió fizetős ügyféllel is. Az Avirát 1986-ban alapította Tjark Auerbach és az első vírusirtó programját 1988-ban tette elérhetővé. Az alkalmazás az MS-DOS rendszereket védte és javította egy vírusfertőzés esetén. A vállalkozás Windows operációs rendszereket támogató első biztonsági szoftvere 1994-ben jelent meg, a legtöbb, több mint 100 millió készüléken 2012-ben használták a fejlesztéseit.

A PC-eladások csökkenése és a mobilkészülékek előtérbe kerülése miatt Auerbach áprilisban úgy döntött, hogy 180 millió dollárért eladja a vállalatot a Bahreini székhelyű Investcorp Technology Partners befektetési társaságnak. A NortonLifeLockot tavaly novemberben alapították, miután a Broadcom 10,7 milliárd dollárért megvásárolta a Symantec céges üzletágát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • end3 #2
    Uniós szinten megtartott biztonsági cégekre stratégiai szempontból is szükség lenne, mint egy falat kenyérre az éhezőknek, nem elsősorban Amerika, de Kína, Oroszo., és az egyre globális-nemzetközibbé váló terrorizmus miatt biztosan. (Majd lehet kuncsorogni az "usákokhoz", hogy a "lefejezések után", adjanak már némi "könyöradomány" információt, mert sajnos nekünk nincs meg a szoftveres infrastruktúránk hozzá.
  • end3 #1
    Ismét egy zömmel Európában használt biztonsági szoftver, és az azon keresztül elérhető gépek, hálózatok kerülnek amerikai felderítés, lehallgatás, kémkedés még direktebb hatókörébe. Mondjuk az Európai Unió le se bagózza mindezt, pedig versenyképességi, gazdasági, hatalmi érdekkörét érinti ez is, mind a többi tech.-céges és szinte folyamatos tengerentúli felvásárlások. (Lehetne itt is uniós szövetségi-(haza)-árulásokról értekezni?) Mert ez a szövetséget alkotó nemzetállamok hosszabb távú versenyképességét is érinteni fogja. Nem vagyok Amerika-ellenes, de ez a lehengerlő, szemünk előtt mérhetetlenné váló, kitervelt stratégiai, hatalmi túlsúly nem tetszik még egy egyszerű uniós polgárként sem. Brüsszelnek a saját érdekében és az őt alkotó tagállamok érdekében is kötelessége lenne ügyelni a kiegyenlítő folyamatokra, törekednie kellene egyensúlyi állapotra. Mert a jövőbeni európai elit által tervezett, "csodálatos" és határok nélküli, egységes európai birodalom sem fog működni, ha európai lakosság, - közöttük a meghatározó nagy népek, lakossága is, (francia, német,) - az újvilági birodalmi elit tökéletes gyarmati mátrixának részeként lesz lehúzott rabszolga. A gazdagság innen még fokozottabban áramlik majd oda. Itt meg maradnak az emiatt egyre agresszívebb, egymást felfaló "éhes farkasok". Brüsszel ébresztő!!!
    Utoljára szerkesztette: end3, 2020.12.09. 14:57:39