Franczy

V.92-es Actiontec modemek

[Electic] Az Actiontec Electronics bejelentette, hogy a cég népszerű 56K-s külső és belső, hívásvárakoztatásos modemeit V.92-es szabványúvá korszerűsítették.

Ezenkívül az egyedülálló Call Waiting, vagyis a hívásvárakoztatás szolgáltatás segítségével a felhasználók ezekután már az összes V.92-es Actiontec Call Waiting modemmel képesek lesznek internetezés közben is a bejövő hívások monitorozására, még pedig azt megelőzően is, hogy az internet szolgáltatók alkalmaznák a V.92-es szabvány egyik - sokak által várt - szolgáltatását, a Modem-On-Hold-ot.

"A legtöbb internet szolgáltató cég körülbelül hat hónapon belül fog áttérni a V.92-es szabvány alkalmazására." - nyilatkozta Dean Chang, az Actiontec Electronics cég elnöke. "Az Actiontec által kifejlesztett hívásvárakoztatási szolgáltatásnak köszönhetően felhasználóinknak egyetlen bejövő hívást sem kell elszalasztaniuk internetezés közben, és még akkor sem, ha az internet szolgáltatójuk esetleg még nem alkalmazta a V.92-es szabványt. Ezenkívül gyors fejlesztéseinknek köszönhetően az új Actiontec Call Waiting modemet vásárló felhasználók már mostantól is kihasználhatják a V.92-es szabvány nyújtotta előnyöket, persze csak abban az esetben, ha megfelelő internetszolgáltatóval rendelkeznek." - mondta Chang.

Az új Actiontec V.92-es modemek segítségével a felhasználók azonnal értesülnek arról, ha esetleg aktív internet kapcsolatuk alatt egy bejövő hívásuk érkezik, és ekkor dönthetnek, hogy vagy nem fogadják a hívást, vagy akár fogadhatják is, mégpedig úgy, hogy közben nem szakad meg az internetes kapcsolat. A V.92-es szabványban lévő Modem-On-Hold szolgáltatás segítségével pedig az aktuális letöltések automatikusan szünetelnek addig, amíg a telefonos beszélgetés le nem zajlik.

A V.92 egyik másik új szolgáltatása a V.44-es tömörítési eljárás, mellyel várhatóan jelentősen növelhető lesz az internetezés sebessége. Ezenkívül a V.92-es szabvány már maximum 48 Kbps-os feltöltési sebességet is lehetővé tesz, ami nagyobb levelek küldésénél, vagy internetes játékok esetében sokkal jobb adatátvitelt tesz lehetővé a V.90-es szabvány 33.6 Kbps-os sebességénél. A V.92 esetében egyébként az internetszolgáltatóval való kapcsolat felépítési ideje is csökken.

Az új V.92-es Actiontec modemek februártól lesznek kaphatóak, a belső PCI-os változat 79.95 dollárba (~24e Ft), míg a külső modem 89.95 (~27e Ft) dollárba fog kerülni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!