Gyurkity Péter

Olcsóbb LG Velvet jön Európában

A cég 4G-változattal próbálkozik, még alacsonyabb kereskedelmi áron.

Eredetileg még áprilisban számoltunk be arról, hogy közel vagyunk az LG friss okostelefonjának bemutatkozásához, akkor ugyanis videón volt látható a készülék. A gyártó ugyan eltért a megszokottól, csúcskategóriás fejlesztés helyett egy mainstream megoldásra szavaztak, a jelek szerint azonban kitartanak a döntés mellett, így most ezen készülék új változata jelenik meg.

Az LG német illetőségű hivatalos oldalán bukkant fel az új példány, amelynek érkezéséről korábban már szintén megjelentek bizonyos külsős értesülések. A legnagyobb eltérés nyilván a chip, hiszen a Snapdragon 765G révén az első körben az 5G támogatása volt az egyik legfontosabb fejlemény, most viszont visszatérnek a negyedik generációs szabványhoz, amelynek megfelelő kezeléséről a jóval idősebb, eredetileg még 2018-ban piacra dobott Snapdragon 845 típus gondoskodik – annak idején az LG G7 ThinQ is erre támaszkodott. A teljesítménnyel nyilván nem lesznek gondok, a régebbi chip pedig egyben alacsonyabb piaci árat is eredményez, amely legalább ilyen fontos szempont.

A különbség jól érzékelhető lesz, hiszen az LG Velvet 5G jelen pillanatban 650 eurót kóstál a kontinensen, a 4G-változat viszont ehelyett 500 eurós áron jelenik meg ugyanezen régióban. Az USA jó eséllyel ezúttal is kimarad ebből a körből, a gyártó jól látható módon azon régiókra koncentrál új telefonjával, ahol az 5G-hálózatok még egyáltalán nem, vagy erősen korlátozott módon elérhetők, tehát Európa mellett a Közel-Kelet, valamint Latin-Amerika is a fókuszba kerülhet. A specifikáció többi része egyébként nem változik, marad a 6,8 hüvelykes OLED-kijelző, a hátoldali tripla-kamera, valamint a 4300 mAh-s akkumulátor. A telefon ezüst és fekete színben jelenik meg, a Dual Screen és a stylus továbbra is választható opció lesz.

A második számú dél-koreai cég saját negyedéves eredményét is közzétette, a telefonos részleg bevétele 18 százalékkal esett vissza, a veszteség viszont 170 millió dollár alatt maradt, ami esetükben még jó hírként is értékelhető, hiszen az első negyedben ez 200 millió, egy évvel ezelőtt pedig 260 millió volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!